Μεσοβδόμαδα, είχε νικήσει τη Ρόμα, στο ντέρμπι της ιταλικής πρωτεύουσας, εξασφαλίζοντας πρόκριση στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ιταλίας. Λίγες μέρες μετά, η Λάτσιο επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε… εξαιρετικό φεγγάρι, πετυχαίνοντας τέταρτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα. Στο παιχνίδι με τη Λέτσε, στο “Ολίμπικο”, το γκολ του Φελίπε Άντερσον έκανε τη διαφορά και, με το τελικό 1-0, η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι οδεύει προς τετράδα.

Στο πρώτο 45λεπτο, η Λάτσιο αδυνατούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ, αφού και ο Τσίρο Ιμόμπιλε προτιμήθηκε να μείνει στον πάγκο. Μοναδική αξιόλογη φάση αυτή όπου ο Φιλίπε Άντερσον έπιασε τη κεφαλιά με τον Πόνγκρατσιτς να απομακρύνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή τέρματος. Από τη μεριά της, η Λέτσε απείλησε, χωρίς αποτέλεσμα, με τις προσπάθειες των Κρίστοβιτς και Πόνγκρατσιτς.
Από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης, η Λάτσιο πίεσε για το γκολ, έχασε ευκαιρίες με Πέδρο και Τζακάνι για να έρθει, τελικά, στο 58ο λεπτο, ο Φιλίπε Άντερσον, με δυνατό σουτ εντός περιοχής, να νικήσει τον γκολκίπερ Φαλκόνε και να ανοίξει το σκορ. Στο 79ο λεπτό, ο Τσίρο Ιμόμπιλε πέρασε στο παιχνίδι, γνωρίζοντας την αποθέωση, με τον αρχηγό της Λάτσιο να επιστρέφει σε δράση, για πρώτη φορά από τις 22 Δεκεμβρίου, και να βλέπει τον Μπασκιρότο να του στερεί το γκολ. Στην επανάληψη, η Λέτσε δεν είχε σουτ στον στόχο και μετράει τέσσερις αγώνες χωρίς τρίποντο, κρατώντας, ωστόσο, αποστάσεις από την επικίνδυνη ζώνη.

ΛΆΤΣΙΟ: Προβεντέλ, Μάρουσιτς, Πάτρικ (24′ Ρομανιόλι), Μάριο Τζίλα, Πελεγκρίνι (65′ Λατζάρι), Γκεντουζί, Ροβέλα, Λουίς Αλμπέρτο (65′ Βεσίνο), Ίσακσεν (46′ Πέδρο), Τζακάνι (79′ Ιμπόμπιλε), Φιλίπε Άντερσον

ΛΕΤΣΕ: Φαλκόνε, Γκεντρέι (57′ Βενούτι), Πόνγκρατσιτς, Μπασκιρότο, Γκάλο (85′ Ντοργκού), Κάμπα, Ραμαντάνι, Γκονζάλες, Ουντίν (85′ Πίκολι), Κρίστοβιτς, Άλμκβιστ