Η Μάντσεστερ Σίτι επιστρέφει στις υποχρεώσεις της για την Premier League το Σάββατο (13/1) αντιμετωπίζοντας τη Νιουκάστλ στο «Saint James Park». Ο Πεπ Γκουαρντιόλα υπολογίζει κανονικά στους Κέβιν Ντε Μπρόινε και Τζέρεμι Ντοκού, αφού αμφότεροι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι του FA Cup με την Χάντερσφιλντ. Από την άλλη η συμμετοχή του Έρλινγκ Χάαλαντ θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Οι δύο Βέλγοι έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στο ροτέισον του Ισπανού προπονητή και η απουσία τους στοίχισε αρκετά στην αγγλική ομάδα. Ο Ντε Μπρόινε επέστρεψε στην αγωνιστική δράση πέντε μήνες μετά τον τραυματισμό που αποκόμισε, στην αναμέτρηση με την Μπέρνλι, τον Αύγουστο του 2023. Ο Ντοκού αποκόμισε τραυματισμό στον αγώνα με την Τότεναμ (3-3), με αποτέλεσμα να χάσει έξι αγώνες για το πρωτάθλημα, αλλά και τις αναμετρήσεις με Ουράβα και Φλουμινένσε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ο Χάαλαντ. Ο αρχισκόρερ της Σίτι επέστρεψε πρόσφατα στις προπονήσεις της ομάδας, ωστόσο βρίσκεται εκτός αγωνιστικής δράσης από το ματς με την Άστον Βίλα στις 6 Δεκεμβρίου.

Ο Γκουαρντιόλα μίλησε για το Νορβηγό επιθετικό, αναφέροντας πως σταδιακά βρίσκει το ρυθμό του, η επιστροφή του όμως στην αγωνιστική δράση θα είναι όσο το δυνατών πιο προσεκτική.

Τέλος στη διάθεση του προπονητή της ομάδας αναμένεται να τεθεί ο Μπερνάρντο Σίλβα, που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε, ενώ ο Τζον Στόουνς παραμένει εκτός προπονήσεων και το διάστημα απουσίας του παραμένει άγνωστο.