Στο balla.com.cy μίλησε ο προπονητής της Ομόνοια 29ης Μαΐου, Νεντίμ Τούτιτς. Μετά και τη νίκη επί της Πέγειας 2014 η ομάδα του ανέβηκε στην 2η θέση με 34 βαθμούς.
Μας είπε την άποψη του για τις πρώτες δύο αγωνιστικές στον Α’ όμιλο και για την συνέχεια στην «μάχη» που θα δώσουν οι ομάδες για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία.

Για τη νίκη της ομάδας επί της Πέγειας 2014, που την οδήγησε στην 2η θέση:
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και δεν ξεκινήσαμε καλά. Κάναμε λάθος στην άμυνα και μας τιμώρησαν. Η Πέγεια 2014 το πρώτο μέρος ήταν καλή και δυνατή. Μετά όμως δημιουργήσαμε και το γυρίσαμε με δύο γκολ. Στο τέλος νικήσαμε δίκαια και το σκορ μπορούσε να είναι μεγαλύτερο στο τέλος».

Πως βλέπεις την «μάχη» της ανόδου; Έχουν ξεχωρίσει τέσσερεις ομάδες για τα τρία εισιτήρια. Αυτές θα μείνουν μέχρι το τέλος;
«Βλέπω και την ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα παρόλο που έμεινε λίγο πίσω είναι καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Τώρα, οι ομάδες που ξέφυγαν λίγο έχουμε κάποιο πλεονέκτημα αλλά όλα μπορούν να συμβούν. Ο πρώτος μπορεί να πάει και τέταρτος και το αντίθετο. Είναι πολύ σημαντικά τα παιχνίδια μεταξύ μας αφού κάθε νίκη και βαθμός θα δώσει πλεονέκτημα».

Στον Α’ όμιλο παρατηρούμε ένα θετικό. Η Αγία Νάπα και ο ΑΣΙΛ δεν έχουν στόχο την άνοδο αλλά μέχρι στιγμής στέρησαν βαθμούς σε Ολυμπιακό, ΕΝΥ Διγενή Ύψωνα, Ομόνοια Αραδίππου και ΕΝΠ. Πως το σχολιάζεις αυτό;
«Είναι πολύ καλό για όλους μας, έχουν καλό ρόστερ και μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε αντίπαλο οι δύο αυτές ομάδες. Θα υπάρχουν και άλλες τέτοιες εκπλήξεις στον όμιλο μας. Και η Πέγεια 2014 θα δυσκολέψει και δεν υπάρχουν αγώνες στους όποιους θα πάει κάποια ομάδα χωρίς να πάρει κέρδος. Είναι ισορροπημένες όλες οι ομάδες».

Πιστεύεις κόουτς ότι η ομάδα σου, η Ομόνοια 29ης Μαΐου θα καταφέρει αυτό που τελευταία στιγμή έχασε πέρσι; Δηλαδή την πολυπόθητη άνοδο στην πρώτη κατηγορία.
«Στα παιχνίδια που έρχονται πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται γιατί αυτό θα είναι το κλειδί. Μεγάλη μας δύναμη είναι οι οπαδοί μας. Χθες πάθαμε ένα μικρό «σοκ» που δεν είχαμε τους οπαδούς μας και είναι μεγάλη απώλεια για εμάς. Εκεί οφείλεται ότι δεν είχαμε καλή απόδοση στα πρώτα λεπτά αφού δεν τους νιώθαμε κοντά μας. Η φετινή ομάδα είναι καλύτερη, παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο και δημιουργούμε ευκαιρίες παίζοντας πάντοτε για τη νίκη. Το ρόστερ της ομάδας είναι πιο ποιοτικό από πέρσι».

Σόλωνας Κύπρου