Στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Open προκρίθηκε ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος τενίστας, νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη, απέκλεισε με 6-3, 7-6, 5-7, 6-1 τον Πορτογάλο Νούνο Μπόρζες (Νο 69) και έφτασε στην οκτάδα ενός Grand Slam για ένατη φορά στην καριέρα του φιλοδοξώντας να επιστρέψει για τρίτη φορά στον τελικό του Grand Slam της Μελβούρνης.

Αντίπαλός του στα προημιτελικά θα είναι ο Χούμπερτ Χούρκαζ (Πολωνία, Νο 9), που έβγαλε από τη μέση τον Αρτούρ Καζό (Γαλλία, Νο 122) με 7-6, 7-6 και 6-4. Τζόκοβιτς (Σερβία, Νο1) εναντίον Φριτς (ΗΠΑ, Νο12) και Σίνερ (Ιταλία, Νο4) εναντίον Ρούμπλεφ (Ρωσία, Νο5) είναι τα άλλα δύο γνωστά ζευγάρια της οκτάδας.

Στις γυναίκες είχαμε δύο τενίστριες να φτάνουν για πρώτη φορά στην οκτάδα. Η Νταγιάνα Γιαστρέμσκα (Ουκρανία Νο93) απέκλεισε με 7-6, 6-4 την δις νικήτρια του Grand Slam Βικτόρια Αζαρένκα (Λευκορωσία, Νο22). Αντίπαλός της στα προημιτελικά θα είναι η 19χρονη Λίντα Νόσκοβα (Τσεχία, Νο50), που είδε την Ελίνα Σβιτολίνα (Ουκρανία, Νο23) να εγκαταλείπει με δάκρυα την αναμέτρησή τους μετά το τρίτο γκέιμ, λόγω προβλήματος στη μέση.