Παρελθόν από την ΑΕΚ θα αποτελέσει ο Ρικάρντο Γκαλιόλο. Τα δημοσιεύματα στην Ιταλία μόνο αβάσιμα δεν ήταν κι όπως πληροφορούμαστε, ο Ιταλοσουηδός αμυντικός θα συνεχίσει οριστικά την καριέρα του στην Άσκολι, με την οποία έχει συμφωνήσει σε όλα.
Μάλιστα, ο Γκαλιόλο που είχε μεταβεί στην Ιταλία για προσωπικούς λόγους, δεν έχει επιστρέψει στην Κύπρο και είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του. Δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα να προκύψει επίσημη ανακοίνωση από πλευράς ΑΕΚ για την παραχώρησή του.
Η εξέλιξη αυτή αλλάζει εντελώς τα δεδομένα στον προγραμματισμό της ομάδας της Λάρνακας. Ο Τσάβι Ρόκα θα κινηθεί για την εξεύρεση αντικαταστάτη του, καθώς με την αποχώρηση του Γκαλιόλο η ΑΕΚ μένει μόνο με τρεις αμυντικούς (Ρομπέρζ, Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς), από τη στιγμή που ο Κατελάρης δεν είναι διαθέσιμος και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα προχωρήσει σε ενίσχυση της άμυνας, είτε με κεντρικό αμυντικό είτε με ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να αγωνίζεται τόσο στα στόπερ όσο και στο αριστερό άκρο!

Ανδρέας Βεντούρης