Σας φαίνεται κι εσάς τρομερά μακρινό, έτσι; Κι ας είναι μόλις τρία χρόνια πίσω. Η μεταγραφή του Τίμο Βέρνερ στην Τότεναμ κάνει τους οπαδούς της Τσέλσι να σκεφτούν πως τρεις από τους πιο μεγάλους πρωταγωνιστές της αναρρίχησης στην κορυφή της Ευρώπης, βρίσκονται πλέον σε ανταγωνιστικά κλαμπ και έχουν γίνει «εχθροί».
Είναι αρκετά άσχημη συγκυρία για τους «μπλε». Μόλις έχουν χάσει στον πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ από τη Μίντλεσμπρο, ο κόσμος έχει αρχίσει να εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός πως η ομάδα τους αδυνατεί απίστευτα να βρει σταθερότητα στ’ αποτελέσματα και τις καλές εμφανίσεις και η μετριότητα έγινε πλέον συνήθεια.
Την ίδια στιγμή, η Τότεναμ απέκτησε τον Τίμο Βέρνερ επαναφέροντάς τον στην Πρέμιερ Λιγκ μετά το πέρασμα του Γερμανού από το «Στάμφορντ Μπριτζ», όπου ίσως ούτε εκτιμήθηκε όσο του άξιζε, αλλά ούτε και απέδωσε βάσει των όσων πραγματικά είναι ικανός.
Ο Κάι Χάβερτς βρίσκεται ήδη – και μάλιστα έναντι 65 εκατ.ευρώ – στην Άρσεναλ, όπου αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα και ίσως στην Τσέλσι να μην τους λείπει τόσο πολύ αγωνιστικά. Αυτός που αποτελεί «πληγή», είναι ο Μέισον Μάουντ. Ένα παιδί από τα «σπλάχνα» των «μπλε» του Λονδίνου, στον οποίο έγινε κατανοητό πως δεν υπολογίζεται και αποφάσισε το καλοκαίρι να πάει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Εκεί, βέβαια, ακόμα δεν έχει καταφέρει να προσφέρει, από τη στιγμή που έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα τραυματισμού και προσαρμογής, με τον Τεν Χαγκ να τον περιμένει το προσεχές διάστημα να μπει δυναμικά στα πλάνα του.
Ο Μάουντ έβγαζε ηγετικά χαρακτηριστικά στο γήπεδο, στη διαδρομή προς τον τελικό της Λισαβόνας και τον θρίαμβο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2021. Ο Τίμο Βέρνερ ήταν εξαιρετικός στους ημιτελικούς απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και είχε γκολ στο παιχνίδι του Λονδίνου, ενώ, ο Χάβερτς είχε πετύχει το μοναδικό γκολ στο παιχνίδι όπου το τότε σύνολο του Τούχελ κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο.
Και οι τρεις είναι πλέον αντίπαλοι της Τσέλσι. Και η νυν ομάδα του Ποτσετίνο ψάχνεται…
Διόλου ευχάριστη η περίσταση…