Η Ρεάλ μετράει αντίστροφα για το μεγάλο ραντεβού με την Ατλέτικο το βράδυ της Τετάρτης (10/01, 21:00) στο Ριάντ για τα ημιτελικά του ισπανικού Super Cup, με τον Φεντερίκο Βαλβέρδε να αναφέρεται σε αυτό το ματς αλλά και για την επικείμενη κόντρα των δύο ομάδων στους “16” του Copa del Rey και να μην κρύβει την ανυπομονησία του.
«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γιατί διεκδικούμε ακόμη ένα τρόπαιο. Ανυπομονούμε και είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο Super Cup. Είναι ωραίο που θα βρεθούμε και στο Κύπελλο, χαιρόμαστε όταν παίζουμε κόντρα σε κορυφαίες ομάδες. Θα δούμε αν θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε όλους τους τίτλους τη φετινή σεζόν. Θα ήθελα να κερδίσω ακόμη έναν τίτλο, αυτό περιμένει από εμάς ο σύλλογος», τόνισε ο Ουρουγουανός μέσος αναφορικά με τη μάχη με τους ροχιμπλάνκος, ενώ σε ερώτηση για το αν θα σκεφτόταν να μετακομίσει μόνιμα στην Σαουδική Αραβία για να παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ήταν κατηγορηματικός:
«Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο για μένα να παίξω στην Σαουδική Αραβία. Δεν πρόκειται να αλλάξουν τη ζωή μου, 10, 20 ή 30 εκατομμύρια ευρώ. Είμαι πολύ χαρούμενος στην Ρεάλ, τον καλύτερο σύλλογο στον κόσμο. Λατρεύω τη ζωή στην Μαδρίτη και το ίδιο ισχύει και για την οικογένειά μου».

Όσον αφορά στο πώς βλέπει ο Κάρλο Αντσελότι την κόντρα με την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε στα ημιτελικά και την πιθανή αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στον τελικό της ερχόμενης Κυριακής (οι μπλαουγκράνα παίζουν με την Οσασούνα στον έτερο ημιτελικό, που θα γίνει την Πέμπτη), είπε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να πάρουμε το τρόπαιο, είναι έτοιμοι οι παίκτες. Η Ατλέτικο μάς πλήγωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο, θα πρέπει να το θυμόμαστε αυτό. Είναι μία πολύ καλή ομάδα και επικίνδυνη. Θα είναι δύσκολο για εμάς. Το σίγουρο είναι πως οι οπαδοί θα απολαύσουν αυτά τα παιχνίδια. Εάν είχα προτάσεις από την Σαουδική Αραβία; Όχι, με ξέχασαν».