Δελτίο Τύπου εξέδωσε το Κίνημα ΕΛΠΙΣ που αφορά τον αθλητισμό! Αναλυτικά:

Ξύπνησαν ξαφνικά όλοι από τον ύπνο του δικαίου και θυμήθηκαν ότι η κυπριακή κοινωνία μαστίζεται από νεανική παραβατικότητα.

Για δεκαετίες οι νέες γενεές  μεγαλώνουν με τα στοιχεία της προόδου και όχι με τις αρχές και αξίες του πολιτισμού μας.

Αντικαταστήσαμε το «Νους υγιής εν σώματι υγιή» με το εύκολο γρήγορο χρήμα, την πολυτέλεια και τον υπερκαταναλωτισμό.

Δηλητηριάζουμε τα παιδιά μας από τη στιγμή της γέννησης τους με κάθε λογής τηλεοπτικά σκουπίδια ως ψυχαγωγία με τα κινητά τηλέφωνα, τους ΗΥ και τις τηλεοράσεις. Τηλεπαιχνίδια που προάγουν τις σωματικές καμπύλες και εξευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με στημένους καυγάδες, υβρεολόγια και κατινιό.

Τα ναρκωτικά εξαπλώνονται και στις πιο τρυφερές ηλικίες του δημοτικού. Οι έμποροι αδίστακτοι και ατιμώρητοι. Πολλά παιδιά κυρίως έφηβοι για να βγάλουν εύκολο και γρήγορο χρήμα και να καλύψουν τις ανάγκες τους λόγω και τις οικονομικής κρίσης γίνονται βαποράκια.

Η εκπόρνευση αγοριών και κοριτσιών έγινε προτέρημα, μόδα. Η έννοια των «ελευθέρων ηθών» αντικαταστάθηκε από το δικαίωμα για ελεύθερες σχέσεις και θεωρείται πρόοδος. Τα σεξουαλικά νοσήματα και οι εκτρώσεις κτύπησαν κόκκινο.

Η ατιμωρησία δικαίωμα. Η αδιαφορία των γονιών εργασιακή κούραση.

Και τα παιδιά;

Αυτά μεγαλώνουν μόνα τους στο δρόμο ψάχνοντας κάποιους να μοιραστούν την μοναξιά τους, τις ανασφάλειες τους, το θυμό και τους φόβους τους.

Έτσι ξαφνικά φταίει η νεανική παραβατικότητα. Και όμως υπάρχουν λύσεις.

Το Κίνημα ΕΛΠΙΣ στηρίζει το άνοιγμα των γηπέδων και αθλητικών χώρων για όλους τους νέους όχι μόνο για πρωταθλητισμό. Η ενασχόληση με τον αθλητισμό θα τους κρατήσει μακριά από κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά.

Σε κάθε Δήμο να δημιουργηθούν δημοτικά πάρκα και αθλητικοί χώροι όπου τα παιδιά να βρίσκονται και να αθλούνται χωρίς οικονομικό κόστος.

Σημαντική αλλαγή που θα βοηθούσε τα μέγιστα θα ήταν και η αύξηση των ωρών της φυσικής αγωγής σε όλες τις τάξεις από δύο σε τρεις περιόδους την εβδομάδα.

Έτσι απλά, ανοίξτε τα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους στα παιδιά.

Το λένε τόσα χρόνια πριν οι πρόγονοι μας.

«ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΗ»