Το πάνω διάζωμα του Anfield Road Stand αναμένεται στο τελικό τεστ να λάβει την έγκριση με την οποία η Λίβερπουλ θα γράψει ιστορία την προσεχή Κυριακή. Θα φιλοξενήσει στο ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ τον περισσότερο κόσμο που έχει βρεθεί στο γήπεδο εδώ και μισό αιώνα!

Από την εποχή του Μπιλ Σάνκλι και μια ισοπαλία (0-0) με τη Λέστερ στην πρώτη κατηγορία, τον Απρίλη του 1973, έχει να γεμίσει σε τέτοιο βαθμό το «Άνφιλντ».

Από τους 56.202 οπαδούς που είχαν παρακολουθήσει εκείνο το ματς, θα βρεθούν στις κερκίδες το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής περίπου 57.000 άνθρωποι για το μεγάλο ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το «Άνφιλντ» αναμένεται να λάβει την τελική έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στο τελευταίο τεστ και σύντομα θα καταγραφεί η ιστορική προσέλευση κόσμου σε εντός έδρας παιχνίδι των «κόκκινων».

Φυσικά πρόκειται για το άνοιγμα του νέου διαζώματος κατά το ήμισυ, αφού ολόκληρο θα τεθεί στη διάθεση του κόσμου σταδιακά.

Προς το παρόν, η χωρητικότητα θα πλησιάσει κάπως την ιστορική επίδοση των 58.757 θέσεων που είχαν καταληφθεί σε αναμέτρηση πρωταθλήματος με την Τσέλσι, τον Δεκέμβρη του 1949!