Το 2023 φτάνει στο τέλος του, έχοντας αποτελέσει μια χρονιά, στην οποία δεν έλειψαν και τα ποδοσφαιρικά «παραμύθια». Μπάγερ Λεβερκούζεν, Άστον Βίλα και Τζιρόνα «μάγεψαν» στο πρώτο… μισό της σεζόν και επιθυμούν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και στο νέο έτος!
Λίγες ώρες απέμειναν για το φινάλε του 2023. Ήδη ο πλανήτης μετρά αντίστροφα για το 2024, το οποίο… πλησιάζει. Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, η χρονιά που πέρασε είχε αρκετές εντυπωσιακές… εκπλήξεις, οι οποίες διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου.

Μεταξύ άλλων, στη Γερμανία, η Μπάγερ Λεβερκούζεν οδηγεί την «κούρσα» του πρωταθλήματος, στην Αγγλία, η Άστον Βίλα συνεχίζει ακάθεκτη και στοχεύει όλο και ψηλότερα, ενώ από την πλευρά της η Τζιρόνα «μάγεψε» τους πάντες στο πρώτο… μισό της αγωνιστικής περιόδου στη La Liga.

Ήδη οι προαναφερθείσες ομάδες έχουν… αντέξει αρκετά στην πίεση. Θα συνεχίσουν με… σπασμένα τα «φρένα» και το 2024;


Μπάγερ Λεβερκούζεν

Οι «ασπιρίνες» διανύουν μια εξαιρετική σεζόν και αποχαιρετούν τη χρονιά στην κορυφή της βαθμολογίας της Bundesliga.

Με τον Τσάμπι Αλόνσο στο «τιμόνι», η ομάδα από το Λεβερκούζεν είναι αήττητη με 42 βαθμούς και στο +4 από την Μπάγερν Μονάχου, η οποία ακολουθεί με 38 βαθμούς, με τους Βαυαρούς πάντως να έχουν ένα ματς λιγότερο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της Μπάγερ είναι ο Βίκτορ Μπόνιφεϊς, ο οποίος μετρά 10 γκολ και επτά ασίστ, την ώρα που και ο Φλόριαν Βιρτς είναι ανάμεσα στους διακριθέντες, με πέντε τέρματα και επτά ασίστ.

Πλέον το «στοίχημα» για την ομάδα από τη Βόρεια Βεστφαλία είναι εάν θα καταφέρει να διατηρήσει σταθερή την πορεία της, έτσι ώστε στο φινάλε, να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, για πρώτη φορά στην ιστορία της!




Άστον Βίλα

«Αθόρυβα» και με άψογη δουλειά από τον Ουνάι Έμερι, η Άστον Βίλα έχει κατορθώσει να βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας στο τέλος του Δεκεμβρίου.

Οι «χωριάτες» έχουν ως απόλυτο «φρούριο» το Βίλα Παρκ, στο οποίο μετρούν εννέα νίκες και μία ισοπαλία, ενώ συνολικά έχουν συλλέξει 42 βαθμούς, όσους έχει και η πρωτοπόρα Λίβερπουλ, η οποία παρόλα αυτά έχει ένα ματς λιγότερο.

Σπουδαία σεζόν για την Άστον Βίλα πραγματοποιεί ο Όλι Γουότκινς, ο οποίος μετρά εννέα γκολ και οκτώ ασίστ στη φετινή Premier League. Το σύνολο του Ουνάι Έμερι συνεχίζει να… ονειρεύεται και για το 2024. Και γιατί να μην το κάνει άλλωστε, έχοντας ως… οδηγό τις εξαιρετικές του εμφανίσεις;

Να σημειωθεί πως η Βίλα βρίσκεται 43 χρόνια μακριά από το τελευταίο της πρωτάθλημα (1981) και 31 χρόνια (1993) από την τελευταία φορά που τερμάτισε στη 2η θέση της σχετικής κατάταξης.


Τζιρόνα

Ό,τι και αν προτάξει κανείς για την φετινή «έκδοση» της Τζιρόνα, πιθανότατα να μην είναι αρκετό.

Η ομάδα του Μίτσελ έχει «τρομάξει» άπαντες τη φετινή σεζόν στη La Liga και ολοκληρώνει το 2023, όντας ισόβαθμη με τη Ρεάλ Μαδρίτης (45 βαθμοί) στην κορυφή της βαθμολογίας!

Με σταθερότητα, υπομονή, όμορφο ποδόσφαιρο και τον Αρτέμ Ντόβμπικ να έχει εξελιχθεί σε «παράγοντα» (11 γκολ – 4 ασίστ) για τους Καταλανούς, η Τζιρόνα συνεχίζει, έχοντας την «υπόκλιση» ολόκληρου του φίλαθλου ποδοσφαιρικού κοινού.

Αναμφίβολα, οι «Χιρονίστες» διανύουν την καλύτερη σεζόν στην ιστορία τους και… ονειρεύονται το παρθενικό τους πρωτάθλημα.