Έρχονται τα δύσκολα για τη Λίβερπουλ που καλείται να… ζήσει δίχως τις πολύτιμες υπηρεσίες του Μοχάμεντ Σαλάχ με την έλευση του νέου έτους. Ο Αιγύπτιος αστέρας μετά το ματς της Πρωτοχρονιάς θ’ αναχωρήσει για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και οι «κόκκινοι» ενδέχεται να πορευτούν μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου δίχως τον «Φαραώ».
Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ θα κάνουν Πρωτοχρονιά στο ρετιρέ, θα μπει εξαιρετικά για εκείνους το 2024, όμως, το ίδιο απόγευμα θα κληθούν να διατηρήσουν την πρώτη θέση, φιλοξενώντας στο γιορτινό «Άνφιλντ» τη Νιούκαστλ που αρχίζει να… ξεμένει από μπαταρίες.
Αυτό θα είναι και το τελευταίο παιχνίδι στο οποίο θα δώσει το «παρών» ο Σαλάχ με την κόκκινη φανέλα για το επόμενο διάστημα, αφού, θ’ απουσιάσει, υπηρετώντας τα εθνικά χρώματα της Αιγύπτου στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.
Η διοργάνωση που πραγματοποιείται στην Ακτή Ελεφαντοστού θα διαρκέσει μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου. Τα ματς των ομίλων για την εθνική ομάδα της Αιγύπτου ολοκληρώνονται στις 22/01, ωστόσο, η λογική λέει πως θα έχει και συνέχεια για τον Σαλάχ και την παρέα του.
Η Λίβερπουλ σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει πολύ σημαντικά παιχνίδια και θα κληθεί να τα δώσει δίχως τον «Φαραώ» που φέτος έχει φτάσει στα 12 τέρματα και είναι τρίτος στη σχετική λίστα, πίσω από τους Χάαλαντ (14) και Σολάνκε (13). Με τον τελευταίο θα τα βάλει η ομάδα του Κλοπ στο Vitality Stadium στις 21/01, ωστόσο, μέχρι τότε θα έχουν μεσολαβήσει αναμετρήσεις με τις Άρσεναλ (εκτός, Κύπελλο) και Φούλαμ (10/01, ημιτελικά Λιγκ Καπ).
Και τον δεύτερο ημιτελικό με τους «cottagers» θα χάσει ο Μο Σαλάχ στις 24/01 στο Λονδίνο, ενώ, μέχρι το ημερολογιακό φινάλε του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής – λαμβάνοντας υπόψιν πως οι Αιγύπτιου θα φτάσουν μέχρι τέλους – η Λίβερπουλ θα κοντραριστεί επίσης με την Τσέλσι (εντός, 31/01), Άρσεναλ (εκτός, 04/02) και Μπέρνλι (εντός, 10/02).