Ο ΠΑΟΚ κερδίζοντας τον Αστέρα στην Τρίπολη προσπέρασε τον Παναθηναϊκό που ηττήθηκε από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και περιμένει να δει τι θα κάνει η ΑΕΚ στο παιχνίδι της με τον Παναιτωλικό για να ξέρει αν θα είναι πρώτος μετά την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ,σε προχωρημένο στάδιο της κανονικής περιόδου, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου βρίσκεται στην κορυφή μετά τον Οκτώβριο του 2021.

Τότε στις 17 του μήνα κέρδισε τον ΟΦΗ στην Κρήτη με 3-1 και βρέθηκε στην πρώτη θέση με την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής με συγκάτοικο τον Βόλο, τον οποίο μάλιστα δεν κατάφερε να κερδίσει στην αμέσως επόμενη αγωνιστική στην Τούμπα μένοντας στην ισοπαλία με 4-4

Από τότε ο ΠΑΟΚ δεν έχει βρεθεί στην πρώτη θέση παρά μόνο στις δυο πρώτες αγωνιστικές των σεζόν που ακολούθησαν, με πολλούς συγκάτοικους και με την διαφορά τερμάτων να μην είναι υπέρ του.

Χωρίς Ζίβκοβιτς και με την Κηφισιά

Όπως και να έχει και με τις διαφορές ανάμεσα στις ομάδες της κορυφής να είναι μικρές, ο Δικέφαλος θέλει να κλείσει νικηφόρα το 2023 κερδίζοντας την Πέμπτη (21/12) και το τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κηφισιά στην Αθήνα.

Εκεί που όπως όλα δείχνουν δεν θα αγωνιστεί και πάλι ο Άντριγια Ζίβκοβιτς που λόγω ενοχλήσεων δεν ακολούθησε την αποστολή στην Τρίπολη.

Οι επόμενες προπονήσεις θα δείξουν αν ο Λουτσέσκου θα έχει στη διάθεσή του τον Τάισον που επίσης, έμεινε στη Θεσσαλονίκη κι έχασε τον αγώνα με τον Αστέρα.