Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0, μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης, Δημήτρης Χριστοφόρου για όλα όσα αφορούν την ομάδα της Αμμοχώστου.

Αναλυτικά:

Για το ματς με τη Νέα Σαλαμίνα: «Πάντα είναι ντέρμπι ανεξαρτήτως αν τα πάνε καλά ή όχι, πόσο μάλλον φέτος που πάνε και οι δύο ομάδες καλά. Είμαστε η Ανόρθωση και όπου παίζουμε μοναδικός στόχος η νίκη και αυτό θα επιδιώξουμε».

Για το ότι μπορούν να επωφεληθούν από τις απώλειες του «αιώνιου»: «Το σημαντικό είναι να νικήσουμε εμείς. Το τι θα συμβεί από τα άλλα ματς δεν περνάει από το χέρι μας και κοιτάζουμε να είμαστε στο 100%, σ’ ένα δύσκολο ματς, αφού η Νέα Σαλαμίνα είναι πολύ καλή ομάδα».

Για τα αγωνιστικά δεδομένα: «Έχουμε αρκετά προβλήματα. Πέραν από τους Τεχέρα και Αρμπολέδα που είναι τιμωρημένοι, δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν οι Μιχάλης Ιωάννου, ο Κάργας, ο Γκερέρο, ο Γκαρσία, ο Φερέρ, ο Αρτυματάς. Για τον Μουσοντά και τον Ουαγκέ είναι αποφάσεις που θα παρθούν από τη σημερινή προπόνηση αν θα είναι ή όχι στην αποστολή».

Πότε θα επιστρέψουν οι τραυματίες: «Για πολλούς από τους ποδοσφαιριστές, η επιστροφή από τις γιορτές είναι και επιστροφή δική τους. Θα έχουμε αρκετές επιστροφές με Καρμιώτισσα και με ΑΠΟΕΛ. Ο Γκερέρο ακολουθεί πολύ μεγάλο μέρος του κανονικού και θα αρχίσει να μπαίνει στη συζήτηση για τις αποστολές. Αναμένεται να γίνει και με τον Αρτυματά το ίδιο στα μέσα του Γενάρη».

Για τις πολλές απουσίες: «Δεν θα πω ότι μάθαμε να ζούμε με τις απουσίες αλλά ο προπονητής μας το δουλεύει, αναλύει και αποφασίζει. Το θετικό που του πιστώνεται είναι πως ο τρόπος που παίζει η ομάδα είναι ο ίδιος».

Για την επιστολή που απέστειλαν σε ΚΟΠ-Μεσίνα για τους διαιτητές: «Είναι ζήτημα το οποίο χειρίζεται η διοίκηση και ο πρόεδρος. Η επιστολή στάλθηκε σε όλες τις ομάδες της Α’ Κατηγορίας και όχι μόνο στον κ. Κούμα και τον κ. Μεσίνα. Είναι συνολικό το πρόβλημα και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε όσο προχωράμε και οδεύουμε προς τη β’ φάση, για να μην έχουμε μαζεμένα προβλήματα στο φινάλε της σεζόν. Υπάρχει πρόβλημα το οποίο η μόνη που μπορεί να το λύσει είναι η ΚΟΠ».