Ο Έντι Ταβάρες είναι ένα από τα πιο καυτά ονόματα που θα απασχολήσει αρκετές ομάδες στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, καθώς να θυμίσουμε πως το συμβόλαιο του θηριώδη σέντερ της Ρεάλ λήγει αυτό το καλοκαίρι.
Ο ψηλός από το Πράσινο Ακρωτήρι επέλεξε το περασμένο καλοκαίρι να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους Μαδριλένους, χωρίς ωστόσο να θεωρείται δεδομένο ότι θα αποχωρήσει από την βασίλισσα.
Ο Ταβάρες στην χθεσινή αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν από τους πρωταγωνιστές, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 10 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 μπλοκ σε 23:26 λεπτά παρουσίας του στο παρκέ.
Μετά το τέλος του αγώνα σε δηλώσεις του “Amerikanos24” άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το επόμενο καλοκαίρι, αναφέροντας ότι δεν μπορεί να πει όχι για το αν θα έβλεπε τον εαυτό του στον Παναθηναϊκό αν έφευγε από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για το αν είναι ικανοποιημένος με το 2/2 σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ και το πως νιώθει που όλοι αποδέχονται πως η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης: «Νομίζω ότι πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί. Ξέρουμε ότι μια ήττα θα έρθει, οπότε προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ξέρουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα έχει δύο από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Οπότε ήρθαμε εδώ για να κάνουμε τα πάντα για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Έτσι τώρα έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι για το ισπανικό πρωτάθλημα και αυτό είναι το επίκεντρο της προσοχής μας τώρα».
Για την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ: «Πάντα είναι ωραία. Πάντα λέω ότι είμαι ευλογημένος που βρίσκομαι μπροστά σε αυτούς τους οπαδούς. Νομίζω και οι δύο οπαδοί είναι υπέροχοι. Ζητωκραυγάζουν πολύ.  Είμαι χαρούμενος που παίζω, εναντίον τέτοιων οπαδών γιατί βοηθούν πολύ. Είναι υπέροχο να βλέπεις την αρένα γεμάτη, κόσμο να παρακολουθεί μπάσκετ».
Για το αν θα έβλεπε τον εαυτό του στον Παναθηναϊκό αν έφευγε από την Ρεάλ Μαδρίτης: «Ποτέ δεν ξέρεις, αλλά πρέπει να προσπαθήσω να επικεντρωθώ στη Ρεάλ Μαδρίτης. και να προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω για να τα πάρουμε όλους τους τίτλους. Έτσι, όταν τελειώσει η σεζόν, εγώ…θα πρέπει να τα δω όλα. Είμαι πολύ χαρούμενος στην Μαδρίτη. Δεν μπορώ να πω όχι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις».