Ο προπονητής Σάββας Πουρσαϊτίδης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 σχολιάζοντας τη «μάχη» του πρωταθλήματος αλλά και κάποιες ομάδες.
Αναλυτικά:
Αρχικά: «Φέτος το θέμα πρωτάθλημα είναι για αρκετές ομάδες ένας εφικτός στόχος. Μετά τον πρώτο γύρο πολλές ομάδες βρίσκονται στην ίδια θέση και θα είναι συναρπαστικό. Κανείς δεν ξέρει ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα. Αυτός που θα αντέξει, που θα έχει τις περισσότερες δυνάμεις θα στεφθεί πρωταθλητής. Άρης και Πάφος FC δείχνουν ότι είναι ένα κλικ πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες βάσει των ευκαιριών, όπως και το ΑΠΟΕΛ παρόλο που δεν έχει το εύκολο γκολ. Και η Ανόρθωση είναι μέσα στο κόλπο, ακόμα και η ΑΕΚ που είναι στο -9 από την κορυφή είναι μέσα στον στόχο. Σίγουρα και η Ομόνοια, απλά δείχνει ότι δυσκολεύεται και είναι στα όρια της. Η Ομόνοια, είναι η μοναδική ομάδα που είναι η πιο αποτελεσματική. Άρης και Πάφος FC θα μπορούσαν να είναι ακόμα πιο ψηλά αν ήταν πιο προσεχτικές».
Για τον Άρη: «Είναι η πρωταθλήτρια ομάδα και έχει και την Ευρώπη. Δεν είναι εύκολο να είσαι σε δύο ταμπλό. Δεν έχει το τόσο μεγάλο ρόστερ που έχει το ΑΠΟΕΛ αλλά με σωστή διαχείριση ο Άρης κατάφερε να είναι στην κορυφή. Αν δεν προκριθεί στην Ευρώπη, τότε ο στόχος του πρωταθλήματος θα είναι πιο εφικτός. Ο Άρης έχασε βαθμούς λόγω του διπλού ταμπλό σε Ευρώπη και πρωτάθλημα».
Για το ΑΠΟΕΛ: «Όσο ήταν στον πάγκο o Σα Πίντο, ήταν προβληματική η εικόνα του ΑΠΟΕΛ. Μετά που ήταν στην κερκίδα ηρέμησε η ομάδα του και έκανε ένα σερί για να φτάσει στις πρώτες θέσεις. Δεν ξέρω τι θα γίνει όταν επιστρέψει ο Σα Πίντο αλλά αυτή τη στιγμή δουλεύει καλά παρά την ήττα από τον Άρη».
Για την Πάφος FC: «Φέτος φαίνεται ότι μπορούν να κάνουν κάτι καλό».
Για την Ανόρθωση: «Έχει κλέψει τις εντυπώσεις, δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή ομάδα. Αν θέλει, όμως να κόψει το νήμα πρώτη πρέπει να εκμεταλλευτεί το «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Για την ΑΕΚ: «Το ότι πήγε κόντρα στην Ανόρθωση και έφερε ισοπαλία δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένη. Πρέπει δύσκολα ή εύκολα να παίρνει αποτελέσματα. Όσο παίζει καλά αλλά δεν παίρνει τα αποτελέσματα θα γίνεται ακόμα πιο δύσκολο».
«Όλοι θεωρούσαμε ότι θα είναι μέσα στο . Είναι μια ομάδα που έχασε την αυτοπεποίθησή της και εναπόκειται στον νέο προπονητή»
Για τη Νέα Σαλαμίνα: «Είναι πολύ δύσκολο για την 6άδα, γιατί δεν έχει πάρει μεγάλα αποτελέσματα εκτός έδρας. Αυτό μας κράτησε πέρσι εκεί και μας διεκδικούσαμε την 6άδα μέχρι το τέλος ήταν το ότι πήραμε καλά αποτελέσματα εκτός έδρας. Εντός έδρας κάνει αξιομνημόνευτη πορεία αλλά εκτός έδρας με τις ισοπαλίες, δεν είναι αρκετό να πάρεις εισιτήριο για την 6άδα. Κάνει μια εξαιρετική πορεία, είναι δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο».
Για το Νέα ΣαλαμίναΟμόνοια: «Όπως είπα και πριν η Νέα Σαλαμίνα στην έδρα της είναι δυνατή. Η Ομόνοια υποφέρει στο «Αμμόχωστος» και δεν θα είναι εύκολο να πάρει τη νίκη».
Για το αν περιμένει πρόταση: «Ναι, σίγουρα περιμένω. Προτάθηκα σε κάποιες ομάδες, με προσέγγισαν κάποιες ομάδες του εξωτερικού αλλά δεν έχω κάτι να ανακοινώσω τώρα».