Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που χαμογέλασε στον μεγάλο προημιτελικό του Κυπέλλου Γυναικών απέναντι στον Ολυμπιακό, με τις πράσινες να επικρατούν με 65-61 και να προκρίνονται στην τετράδα.
Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τη θέση του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γυναικών. Οι πράσινες χαμογέλασαν στο θρίλερ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, επικράτησαν με 65-61 και πήραν την πολυπόθητη πρόκριση.
Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά και καμία εκ των δύο να μην μπορεί να ξεφύγει και να αναπτύξει διαφορά. Η αγωνία κορυφώθηκε στο φινάλε και ο Παναθηναϊκός είχε την απαραίτητη ψυχραιμία να πάρει το ματς.
Μεγάλο ματς από την Τζόουνς με 24 πόντους, ακολούθησε η καταπληκτική Αλέιν με 12 πόντους και 18 ριμπάουντ σε ένα πληθωρικό νταμπλ-νταμπλ.
Στην τετράδα έχουν εξασφαλίσει επίσης τη θέση τους οι Εσπερίδες, η Ελευθερία Μοσχάτου και ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Από ένα δεκάλεπτο μοιράστηκαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να έχει την υπεροχή στην πρώτη περίοδο και τον Παναθηναϊκό στην δεύτερη. Οι ερυθρόλευκες επιχείρησαν να επιτεθούν κοντά στο καλάθι, την ώρα που οι πράσινες έβρισκαν λύσεις από την περίμετρο, κυρίως από την Τζόουνς.
Η Αλέιν κυριάρχησε στο “ζωγραφιστό” πετυχαίνοντας νταμπλ-νταμπλ από νωρίς για τις πράσινες, την ώρα που η Βίτολα έκανε σπουδαίο παιχνίδι για τις ερυθρόλευκες, έχοντας άξια συμπαραστάτρια την Χριστινάκη. Το παιχνίδι ήταν… θρίλερ και η αγωνία κορυφώθηκε στο φινάλε.
Η Νικολοπούλου έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό για έναν πόντο (59-60), πριν απαντήσει η Τζόουνς για το 61-60. Η ίδια με ένα ζευγάρι βολών έστειλε τον Παναθηναϊκό στο +3 (63-60) 13″ πριν το φινάλε. Η Νικολοπούλου αστόχησε για το σουτ ισοφάρισης και στη συνέχεια με βολές εκατέρωθεν διαμορφώθηκε το τελικό 65-61.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-19, 38-35, 53-49, 65-61

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καπογιάννη): Σταμολάμπρου 2, Παυλοπούλου 3, Τσβίτκοβιτς 15 (1/2 τρίποντα), Μπάτσιου, Σωτηρίου 7, Πατσιάντζη, Αλεξανδρή 2, Τζόουνς 24 (3/8 τρίποντα), Θεοδωρομανωλάκη, Αλέιν 12 (18 ριμπάουντ), Χαιριστανίδου, Υφαντοπούλου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νίκλας): Γουίλιαμς 5, Σπυριδοπούλου 6, Σύρρα 4, Νικολοπούλου 8 (9 ασίστ), Καρλάφτη, Δίελα, Βίτολα 15 (7 ριμπάουντ), Χριστινάκη 16 (7 ριμπάουντ), Κολλάτου, Τόμπιν 7.