Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΑΣΠ, καταδικάζοντας τα επεισόδια από μερίδα οπαδών του Απόλλωνα στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα στο «Alphamega Stadium».

«Είναι με μεγάλη απογοήτευση και λύπη που παρακολουθήσαμε το βράδυ της Κυριακής τις ντροπιαστικές εικόνες που εξελίχθηκαν στις κερκίδες και στον αγωνιστικό χώρο του «Alphamega Stadium». Η μικρή μερίδα φιλάθλων του Απόλλωνα που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο έσπειρε τον τρόμο στους ποδοσφαιριστές και σε όσους βρίσκονταν εκεί.

Το περιστατικό μας υπενθύμισε με πόση ευκολία μπορεί κάποιος να μπει στον αγωνιστικό χώρο, σε ένα γήπεδο που θα έπρεπε να λαμβάνονταν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Για πολλοστή φορά φανερώθηκαν οι αδυναμίες που υπάρχουν σε σχέση με την πρόληψη για αποτροπή τέτοιων απαράδεκτων ενεργειών.

Αυτό που προβληματίζει είναι ότι στην Κύπρο εξακολουθούν οι ανεγκέφαλοι να μετατρέπουν τα γήπεδα σε ζούγκλα και να προχωρούν σε έκνομες πράξεις, δίχως να λογαριάζουν κανέναν. Είναι ευθύνη του κράτους να εφαρμόσει κατά γράμμα τη νομοθεσία στην ολότητά της και επιπλέον να δρα προληπτικά ώστε να εκμηδενιστούν τέτοιες ή παρόμοιες συμπεριφορές. Ένα από τα κύρια ζητούμενα είναι η δημιουργία ορίων ώστε ο κάθε παραβάτης να γνωρίζει τις σοβαρές συνέπειες που θα υπάρξουν σε περίπτωση που παρεκτραπεί. Η δημιουργία των ορίων καθορίζει τις συμπεριφορές που γίνονται αποδεκτές. Αυτά τα όρια είναι ευθύνη του κράτους να τα θέσει.

Καλούμε την κυβέρνηση να εξετάσει τρόπους ώστε τέτοιου είδους απαράδεχτες ενέργειες να μην επαναληφθούν. Μόνο έτσι θα δημιουργηθεί αίσθημα ασφάλειας στους φιλάθλους και στους εργαζόμενους. Ανάμεσα στους εργαζόμενους είναι και οι ποδοσφαιριστές. Το γήπεδο είναι ο χώρος εργασίας τους και πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Ως Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να εκλείψουν τέτοια γεγονότα.

Το κράτος, όμως, είναι αυτό που επιβάλλεται μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες να βάλει τέλος σε όσους επιχειρούν να προκαλέσουν φόβο στους εργαζόμενους. Αυτοί οι λίγοι εκθέτουν τον κράτος αφού παραβιάζουν την ίδια τη νομοθεσία, είτε φορώντας κουκούλες, είτε βανδαλίζοντας τα γήπεδα και ρίχνοντας επικίνδυνα αντικείμενα. Ένα από τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πόσοι συνελήφθησαν από αυτούς που εισέβαλαν στο γήπεδο με απειλητικές διαθέσεις. Αναμένουμε απαντήσεις από τις αρμόδιες αρχές».