Αν θέλει σοβαρότητα, τότε ο ίδιος να απαντήσει σοβαρά και ξεκάθαρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, απαντώντας στις δηλώσεις που έκανε από τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε σχέση με τα δημοσιεύματα, που έκαναν λόγο για πρόσκλησης που του απήυθυνε ο Ταγίπ Ερντογάν, για να επισκεφθεί την Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουκουμάς ανέφερε πως, «αν ο κ. Χριστοδουλίδης θέλει σοβαρότητα τότε ο ίδιος θα πρέπει να απαντήσει σοβαρά και ξεκάθαρα αν έχει ή αν δεν έχει πρόσκληση από τον Ταγίπ Ερντογάν. Κι αφού όπως λέει, το Κυπριακό δεν προσφέρεται για επικοινωνιακές σκοπιμότητες, τότε να σταματήσει το Προεδρικό να διαρρέει σενάρια και θεωρίες γύρω από την πρόσκληση Ερντογάν».

Και πρόσθεσε πως, «η σοβαρότητα στο Κυπριακό επιτάσσει, αντί συζητήσεων από αέρος για όλα αυτά, μια συλλογική συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο, όπως το ΑΚΕΛ ζήτησε από τις 30 Νοεμβρίου. Ο Πρόεδρος καλείται να ενημερώσει υπεύθυνα την πολιτική ηγεσία και να ακολουθήσει ανταλλαγή εκτιμήσεων και θέσεων. Τις αποφάσεις βεβαίως λαμβάνει ο Πρόεδρος ο οποίος έχει και την ευθύνη για αυτές».

Νωρίτερα, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα στην εφημερίδα «Αλήθεια» περί πρόσκλησης από τον Τούρκο Πρόεδρο για συνάντηση στην Τουρκία, και τις δηλώσεις που ακολούθησαν στην Κύπρο, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως «ειδικότερα στην παρούσα συγκυρία που βρισκόμαστε η διαχείριση του Κυπριακού χρειάζεται σοβαρότητα και σίγουρα δεν προσφέρεται για επικοινωνιακούς ή άλλους σκοπούς ή και εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων».

«Φυσικά και αν έχω πρόσκληση από τον κύριο Ερντογάν θα τον επισκεφτώ» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας πως «αν υπάρχει ενδεχόμενο συνάντησης με τον κ. Ερντογάν, φυσικά και θα το επιδιώξω και να σας πω ότι μετέφερα αυτή την ετοιμότητά μου και στον ίδιο αλλά και μέσω τρίτων».

Πρόσθεσε ωστόσο πως «αν υπήρχε και ένα ενδεχόμενο να υπάρξει αυτή η συνάντηση σίγουρα όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν βοηθούν σε καμία απολύτως περίπτωση».

Ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε πως «η διαχείριση του Κυπριακού χρειάζεται ιδιαίτερη σοβαρότητα και δεν προσφέρεται, ειδικότερα στην παρούσα συγκυρία, 50 χρόνια μετά, με τα τετελεσμένα να ενισχύονται συνεχώς, για την εξυπηρέτηση των όποιων άλλων σκοπιμοτήτων».