Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο αντιπρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Νίκος Κουγιάλης.

-Για τα πρώτα δείγματα της ανταπόκρισης του κόσμου στο κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης: «Τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον και για τα δύο σχέδια. Μέσα σε 3-4 ώρες πάνω από χίλια άτομα έχουν εγγραφεί για το εικονικό sold out και εκατό άλλα εξέφρασαν ενδιαφέρον για το δεύτερο σχέδιο των 500 ευρώ. Θέσαμε στόχο από αυτά τα σχέδια να πάρουμε το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο χρειάζεται για να βγει η χρονιά. Η κίνηση αυτή προήλθε από ενθάρρυνση των φίλων του ΑΠΟΕΛ που θέλουν να βοηθήσουν και γι’ αυτό πιστεύω ότι θα έχει επιτυχία».

-Γιατί το ΑΠΟΕΛ έφτασε σ’ αυτή την κατάσταση: «Μας στοιχίζει πάρα πολύ η απουσία μας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις Τα έσοδα είναι λιγότερα από τα έξοδα. Υπάρχει μια απώλεια 5-6 εκατομμυρίων. Θεωρώ ότι η χρονιά θα κυλήσει ομαλά, αλλά δεν κρύψαμε ποτέ ότι για να μπορέσει το ΑΠΟΕΛ να προχωρήσει στο μέλλον, χρειάζεται επενδυτής και σ’ αυτό επικεντρώθηκαν οι προσπάθειες μας κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν θέλουμε κάποιον που θα έρθει να κάνει… αρπαχτή, αλλά να μείνει στο ΑΠΟΕΛ για πολλά χρόνια. Κάνουμε προσωπικές επαφές ενώ το έχουμε αναθέσει και σε διεθνή οίκο».

-Γιατί είναι δύσκολο για το ΑΠΟΕΛ να βρει επενδυτή: «Οι επενδυτές δυσκολεύονται να πάνε σε ομάδες με πολύ κόσμο, έχουν χιλιάδες από πίσω, υπάρχουν συνελεύσεις και ούτω καθεξής».

-Πόσα χρήματα χρειάζεται να βάλει ένας πιθανός επενδυτής στο ΑΠΟΕΛ: «Δεν σημαίνει ότι ο επενδυτής που θα έρθει θα πρέπει να βάλει 25-30 εκατομμύρια αμέσως. Με 10-12 εκατομμύρια θα κάνει εύκολα τη δουλειά του, υπάρχει ένα χρέος προς το κράτος το οποίο είναι διευθετημένο».

-Αν είναι εφικτή η περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού: «Το μπάτζετ είναι πολύ δύσκολο να πέσει κάτω από το μισό. Ήδη το έχουμε μειώσει ελαφρώς. Υπάρχουν εν ενεργεία συμβόλαια, λειτουργικά έξοδα και δεν θα μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός».

-Αν το ΑΠΟΕΛ θα πάρει επιθετικό: «Ρωτήσαμε τον προπονητή μας αν χρειάζεται κάποιον ποδοσφαιριστή και απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο, θεωρεί ότι το ρόστερ είναι πλήρες. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές με βαρύ βιογραφικό τους οποίους αναμένουμε να μπούμε στην ομάδα όπως οι Δώνης, Φετφατζίδης, Γουίλσον, Τομανέ…».