Το να είναι βασικός στη Μίλαν και στην Εθνική Γαλλίας δεν ήταν αρκετό για τον Μάικ Μενιάν. Ο τερματοφύλακας των «ροσονέρι» ήθελε να έχει και άλλο ένα ταλέντο, που μας το παρουσιάζει πλέον σιγά σιγά.

Από αλλού το περιμένεις και από αλλού σου… έρχεται. Η Μίλαν έχει έναν απρόσμενο δημιουργό στο ρόστερ της, ο οποίος σερβίρει ασίστ, εκεί που κανείς δεν τον υπολόγιζε. Το φοβερό είναι όμως, πως ο παίκτης αυτός είναι και τρομερός… τερματοφύλακας.

Κι όμως ο λόγος δεν γίνεται για κάποιο μεσοεπιθετικό των «ροσονέρι», αλλά για τον άνθρωπο που είναι τοποθετημένος κάτω από τα γκολπόστ της ομάδας. Ο Μάικ Μενιάν, είναι ένας τερματοφύλακας παγκόσμιας κλάσης, όμως έχει ένα κρυφό ταλέντο που στην Ιταλία το εκφράζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο βασικός κίπερ της Εθνικής Γαλλίας, μπορεί να γίνει και… ασίστμαν.

Εικόνα

Η Μίλαν αντιμετώπισε την Φροζινόνε για την 14η αγωνιστική της Serie A και το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μία εύκολη επικράτηση των γηπεδούχων (3-1, 02/12).

Η αναμέτρηση έμοιαζε να «κλειδώνει» υπέρ των Μιλανέζων στο 50ο λεπτό, όταν και ο Μενιάν με μία τρομερή μπαλιά, βρήκε στην κίνηση τον Πούλισιτς και αυτός δεν έχασε την ευκαιρία για να γράψει το 2-0 και να… φτιάξει τα στατιστικά του συμπαίκτη του.

Κανείς όμως στην ομάδα δεν ξαφνιάστηκε όταν είδε τον Μάικ, να γίνεται ο δημιουργός ενός γκολ για την Μίλαν. Άλλωστε δεν είναι και η πρώτη φορά που το καταφέρνει.

Την προηγούμενη σεζόν, «θύμα» του είχε πέσει η Λάτσιο, ενώ την αμέσως προηγούμενη η Σαμπντόρια.

Ο Μάικ Μενιάν σημειώνει για τρίτη διαδοχική σεζόν ασίστ, σε ένα από τα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο και σε περίπτωση που κάποιος αναρωτιέται, όχι αυτό δεν έχει ξανά γίνει ποτέ στην ιστορία.