Μακριά από τον καλό του εαυτό είναι τον τελευταίο καιρό ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, καθώς με -μόλις- 2 γκολ στα 9 ματς που έδωσε η Μπαρτσελόνα τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, διάγει τη μακροβιότερη περίοδο ντεφορμαρίσματος στην καριέρα του.

Ο Πολωνός επιθετικός έχει βρει δίχτυα, εις διπλούν, μόνο στο ματς με την Αλαβές για τη La Liga, με την κυριότερη αιτία της δυστοκίας του να εντοπίζεται στην έλλειψη τροφοδότησής του, αφού έχει χάσει τους παίκτες που δημιουργούσαν για αυτόν πέρυσι τις συνθήκες για να σκοράρει.

Συγκεκριμένα, 26 από τα 33 τέρματα του Λεβαντόβσκι τη σεζόν 2022/2023 προήλθαν μετά από ασίστ, με τα μισά (13) εξ αυτών να έρχονται από τα πόδια των Ουσμάν Ντεμπελέ (4), Γκάβι (3), Ραφίνια (3) και Αλεχάντρο Μπαλντέ (3).

Ο Ντεμπελέ αποτελεί παρελθόν από τους Μπλαουγκράνα έχοντας μετακομίσει στη Γαλλία για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν, ωστόσο κανείς από τους υπόλοιπους “πασαδόρους” του δεν έχουν καταφέρει να δώσουν ασίστ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στον 35χρονο στράικερ.

Το πρόβλημα διογκώνεται εάν αναλογιστεί κανείς ότι επιπλεόν τέσσερεις ποδοσφαιριστές που τροφοδότησαν πέρυσι τον πρώην παίκτη της Μπάγερν Μονάχου, Ανσού Φάτι, Ζόρντι Άλμπα, Έρικ Γκαρθία και Φρανκ Κεσιέ, αποτελούν, επίσης, παρελθόν από τον καταλανικό σύλλογο.

Με τα χρόνια που μπορούσε να φτιάξει ο Λεβαντόβσκι για τον εαυτό του με ευκολία τις ευκαιρείες για να σκοράρει να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, είναι πιο κομβικό από ποτέ για τον Τσάβι να λύσει το θέμα που έχει ανακύψει με την τροφοδότηση του βασικού επιθετικού της Μπαρτσελόνα.