Ρεκόρ αποβολών στην Premier League πάει να δημιουργηθεί στη φετινή σεζόν, καθώς ήδη έχουν βγει περισσότερες κόκκινες κάρτες από ότι σε ολόκληρη την περασμένη σεζόν.

Σε παλαιότερα… mood κινούνται φέτος οι ποδοσφαιριστές της Premier League. Οι παίκτες μοιάζουν να παίζουν πιο aggressive, με τους διαιτητές να μη χαρίζονται, βγάζοντας τη μια κόκκινη κάρτα μετά την άλλη, έχοντας ήδη ξεπεράσει την επίδοση της περασμένης σεζόν στον συγκεκριμένο τομέα.

Η Τσέλσι για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, ολοκλήρωσε αγώνα με έναν παίκτη λιγότερο, καθώς ο αρχηγός, Κόνορ Γκάλαχερ, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, παίζοντας έτσι σχεδόν 60 λεπτά με αριθμητικό μεινονέκτημα, φτάνοντας ωστόσο στη σημαντική νίκη με 3-2 απέναντι στην Μπράιτον.

Μάλιστα, για την Τσέλσι αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που ο αρχηγός της αντικρίζει την κόκκινη κάρτα, καθώς στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Νιούκαστλ ο Ρις Τζέιμς ήταν αυτός που είχε αποβληθεί για τους «μπλε», οι οποίοι βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας με τέσσερις κόκκινες κάρτες μέσα στη σεζόν, μαζί με τη Λίβερπουλ.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, η φετινή Premier League έχει ήδη ξεπεράσει τις κόκκινες κάρτες της περασμένης σεζόν, καθώς σε 140 παιχνίδια που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, έχουν βγει συνολικά 31 κόκκινες. Για να καταλάβει κανείς τη μεγάλη διαφορά με την περασμένη αγωνιστική περίοδο, αρκεί να γνωρίζει ότι στα 380 παιχνίδια που έγιναν, βγήκαν μόλις 30 κόκκινες κάρτες, με τον συγκεκριμένο αριθμό να αποτελεί και το… χειρότερο ρεκόρ στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Το απόλυτο ρεκόρ ωστόσο απέχει αρκετά, καθώς σε έξι διαφορετικές σεζόν έχουν βγει περισσότερες από 70 κόκκινες κάρτες. Η τελευταία «σύχγρονη» αγωνιστική περίοδος με μεγάλο αριθμό αποβολών, ήταν η 2014/15, όταν οι διαιτητές έβγαλαν συνολικά 71 κόκκινες κάρτες, καθώς από τότε ποτέ δεν έχει υπάρξει σεζόν με περισσότερες από 50 αποβολές.