Ο Γιάννης Χατζηβασίλης ήταν από τους πρωταγωνιστές της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta και τελευταίας του α’ γύρου.
Μπορεί η ομάδα του να μην κατάφερε να νικήσει, αλλά ο επιθετικός της ΑΕΖ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ το οποίο έσωσε τον βαθμό κόντρα σε ένα βασικό ανταγωνιστή για την παραμονή όπως είναι η Καρμιώτισσα που είναι και η πρώην του ομάδα.
Γενικότερα ο Κύπριος επιθετικός κάνει καλό πρωτάθλημα, ήδη πέτυχε τρία γκολ που συνοδεύτηκαν με 7 βαθμούς (στα ματς με ΑΕΚ και Δόξα που η ΑΕΖ νίκησε και στην ισοπαλία με την Καρμιώτισσα).
O Χατζηβασίλης παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας balla.com.cy μιλώντας για το σημαντικό γκολ του, την πορεία και την μάχη της ΑΕΖ για παραμονή και την μάχη στα ψηλά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συνέντευξη στον Χρίστο Χρίστου

Καταρχάς μίλησε μας για την φάση του πολύ όμορφου και σημαντικού γκολ που πέτυχε κόντρα στην Καρμιώτισσα και χάρισες τον έναν βαθμό στην ομάδα σου: «Ήταν ένα σημείο που πιέζαμε για να ισοφαρίσουμε. Είδα την μπάλα να έρχεται και σκέφτηκα την κίνηση πριν φτάσει κοντά μου. Είδα τον αμυντικό που με ακολούθησε, σκέφτηκα ότι αν έκανε απευθείας το σουτ θα με μπλόκαρε και γι’ αυτό αποφάσισα να γυρίσω και μετά να κάνω το τελείωμα και μου βγήκε. Εκείνη την ώρα το ένιωσα απλό αλλά όταν είδα ξανά την φάση στην τηλεόραση ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ».

Καταφέρατε σε ένα σημαντικό παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους να σώσετε τουλάχιστον τον βαθμό καθώς ήσασταν πίσω στο σκορ:
«Ναι. Μπορεί να μην ήταν και η καλύτερη μας εμφάνιση αλλά καταφέραμε να μην χάσουμε. Κάθε βαθμός είναι σημαντικός για μια ομάδα όπως είναι η ΑΕΖ, ενώ την ίδια ώρα δεν επιτρέψαμε σε έναν βασικό μας ανταγωνιστή να πανηγυρίσει τη νίκη».

Θα καταφέρει στο τέλος αυτής της σεζόν η ΑΕΖ να ανανεώσει την παραμονή της στην α’ κατηγορία; «Αυτός είναι ο στόχος και αυτό που θα προσπαθούμε να κάνουμε εμεί είναι να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι. Δεν υπάρχει περιθώριο να επιλέγεις παιχνίδια, όλες οι ομάδες είναι κοντά εκεί στα χαμηλά και θα δώσουν την μάχη τους. Υπάρχει δρόμος, θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και την ίδια στιγμή να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη βάση στα δικά μας δυνατά σημεία για να παίρνουμε τις νίκες και στο τέλος να υλοποιήσουμε τον μεγάλο και δύσκολό στόχο της παραμονής».

Με ποιες ομάδες θεωρείς ότι θα παλέψετε; «Όπως είπα και πριν, ακόμα είναι πολύ νωρίς, υπάρχει δρόμος και δεν πρέπει να ξεγράφουμε καμιά ομάδα, ούτε την Δόξα. Θεωρώ ότι πέντε ομάδες (σ.σ. Εθνικός, Καρμιώτισσα, Οθέλλος, ΑΕΖ, Δόξα) θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τις τελευταίες τρεις θέσεις και αυτή η…μάχη θα κρατήσει μέχρι τέλους».

Είναι η δεύτερη σερί σεζόν σου στην ΑΕΖ, πως βλέπεις τα πράγματα εκεί; «Για έναν ποδοσφαιριστή όλα είναι τέλεια. Έχουμε ότι χρειαζόμαστε για να δουλεύουμε σωστά. Από ότι ακούμε και από αυτά που γνωρίζουμε, είμαστε από τις λίγες ομάδες που όλοι πληρώνονται στην ώρα τους χωρίς καμιά εκκρεμότητα. Οι άνθρωποι είναι σωστοί και τυπικοί μαζί μας και γενικότερα κάνουν πολύ καλή δουλειά και στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στα υπόλοιπα. Αναβαθμίζουν συνεχώς τις εγκαταστάσεις, δουλεύουμε σε πολύ καλές συνθήκες και είναι μια ομάδα με υγεία. Όλο αυτό μας υποχρεώνει να δώσουμε ακόμα περισσότερα για να υλοποιήσουμε τον στόχο και να δικαιώσουμε αυτούς τους ανθρώπους που είναι συνεχώς δίπλα μας. Όσον αφορά τον προπονητή και τους συνεργάτες του, έχω να πω για την εξαιρετική δουλειά και είναι δίκαιοι με τις επιλογές τους. Είναι διαβασμένοι, γνωρίζουν τον κάθε αντίπαλο και πάνω σε αυτό δουλεύουμε. Στα τρωτά σημεία του αντιπάλου και στα δυνατά δικά μας».

Περιμένεις συναρπαστική την μάχη εκεί στα χαμηλά, ενώ φαίνεται ότι και στα ψηλά αυτή η μάχη είναι συναρπαστική: «Ναι έχετε δίκαιο. Όταν τελειώνει ο α’ γύρος και υπάρχουν ισοβαθμίες στην κορυφή και άλλες ομάδες με 1-2 βαθμούς πιο πίσω είναι καλό για το πρωτάθλημα. Είδαμε μέχρι και τέσσερις ομάδες να συγκατοικούν στην κορυφή, είδαμε τον Απόλλωνα πριν έναν μήνα να μας κερδίζει και να είναι μόνος πρώτος και τώρα να είναι εκτός 6άδας. Δεν μπορεί κανείς να κάνει πρόβλεψη πριν από ένα ντέρμπι ποια θα είναι η έκβαση, ενώ αν κάνει είναι παρακινδυνευμένη».

Σε ποιες ομάδες δίνει προβάδισμα τίτλου; «Το ΑΠΟΕΛ λόγω ονόματος και ποιότητας του ρόστερ θα είναι εκεί μέχρι τέλους. Από κει και πέρα βάζω και την Πάφος FC, ίσως να έφτασε η δική της ώρα για μια διάκριση και δη για την κατάκτηση του τίτλου. Διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα με απίστευτη ποιότητα. Ο Άρης είναι ο περσινός πρωταθλητής και ως είθισται ο πρωταθλητής μπαίνει πάντα σαν φαβορί στο νέο πρωτάθλημα. Στην αρχή τον είδαμε να διαχειρίζεται πολύ καλά το διπλό ταμπλό Ευρώπη-πρωτάθλημα, στην πορεία τα χάλασε λίγο αλλά επανήλθε. Αυτή η διαχείριση είναι πολύ σημαντική και μένει να δούμε αν θα προχωρήσει στην Ευρώπη… που μπορεί να το κάνει. Από κει και πέρα Ανόρθωση και Ομόνοια δεν είναι μακριά αλλά επιβάλλεται να βρουν σταθερότητα αν θέλουν να μείνουν στο κυνήγι των υπολοίπων».

Για την προσωπική σου παρουσία η οποία είναι εξαιρετική και κάθε χρόνο αποδεικνύεις ότι είσαι ποδοσφαιριστής α’ κατηγορίας: «Αυτό που κάνω εγώ είναι να δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό σε όποια ομάδα και να αγωνίζομαι και πάντα να συνάδουν οι στόχοι μυ με αυτούς της ομάδας. Τώρα είμαι στην ΑΕΖ και δίνω τα πάντα για την ομάδα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Και να σας πω και κάτι. Εγώ απολαμβάνω να παίζω ποδόσφαιρο, απολαμβάνω αυτό που κάνω και αυτό φαίνεται και στο γήπεδο… βγαίνει στο γήπεδο».