Τα λάθη πληρώνονται αλλά απ’ ότι φαίνεται ο Παναθηναϊκός δεν έχει μάθει από αυτά και μετά τα όσα έκανε στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια πλέον άρχισε να κάνει “δώρα” και στις αναμετρήσεις της Stoiximan Super League όπως αυτή της Κυριακής με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Οι γηπεδούχοι τα εκμεταλλεύτηκαν στον απόλυτο βαθμό, πέτυχαν τρία τέρματα και έφτασαν σε μια νίκη και μάλιστα με ανατροπή καθώς το τριφύλλι είχε βρεθεί μπροστά στο σκορ στο 38′ της αναμέτρησης με τον Ιωαννίδη.

Εν συνεχεία ένα λάθος του Μπρινιόλι στο 45+2′ και δύο ακόμα στο δεύτερο μέρος συνολικά από την άμυνα του Παναθηναϊκού και τον Ιταλό κίπερ έφεραν τον Ατρόμητο μπροστά στο σκορ με 3-1.

Το μόνο που κατάφεραν οι πράσινοι ήταν να μειώσουν στο σκορ λίγο πριν το φινάλε του αγώνα με νέα εκτέλεση πέναλτι του Ιωαννίδη. Το γκολ του Έλληνα επιθετικού όμως δεν ήταν αρκετό και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Ατρόμητο να υποχρεώνει σε ήττα τον Παναθηναϊκό με 3-2.
Τα xgoals της αναμέτρησης Ατρόμητος - Παναθηναϊκός
Τα xgoals της αναμέτρησης Ατρόμητος – Παναθηναϊκός SPORT24/OPTA

Την ίδια ώρα το τριφύλλι είδε τον Χουάνκαρ να αποχωρεί τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο με ενοχλήσεις στο γόνατο και σίγουρα οι πράσινοι απεύχονται να έχει υποστεί κάποιο σοβαρό τραυματισμό ο Ισπανός μπακ.

Τέσσερις αλλαγές στην πράσινη ενδεκάδα

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στο Περιστέρι με τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με αυτή κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα. Οι Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Πέρεθ και Μαντσίνι επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα αντί των Λοντίγκιν, Βαγιαννίδη, Αράο και Αϊτόρ. Μάλιστα ο Ισπανός μαζί με τον Τσέριν τελευταία στιγμή έμειναν εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων.

Ο Μπρινιόλι ήταν κάτω από τα γκολπόστ με τον Κώτσιρα να παίζει στο δεξί άκρο και τον Χουάνκαρ να είναι το αριστερό μπακ ενώ οι Σένκεφελντ – Γεντβάι ήταν το δίδυμο στην άμυνα.

Μπροστά τους έπαιξε ο Πέρεθ ο οποίος είχε δίπλα του τον Βιλένα και μπροστά τους τον Μπερνάρ ενώ στην επίθεση ο Παλάσιος ξεκίνησε δεξιά, ο Μαντσίνι αριστερά και στην κορυφή βρέθηκε ο Ιωαννίδης.

Ανούσιο μισάωρο, πήρε προβάδισμα ο Παναθηναϊκός

Το πρωτό μισάωρο της αναμέτρησης ήταν ανούσιο από πλευράς και των δύο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας αλλά ούτε μια τελική προς την εστία η μία της άλλης.

Στο 31′ οι γηπεδούχοι έκαναν πρώτοι αισθητή την παρουσίας τους όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Βαλένσια πήρε την κεφαλιά με τον Μπρινιόλι εντυπωσιακά να διώχνει σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός απάντησε όταν ο Κώτσιρας διέσχισε το γήπεδο, έκανε κάθετη πάσα στον Παλάσιος που βγήκε τετ α τετ πλάσαρε με τον Τσιντώτα να διώχνει τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Μαντσίνι που γύρισε προς τον Βιλένα ο οποίος έκανε το σουτ και ο Τζαβέλλας με το κεφάλι έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 37′ ο Χουάνκαρ είδε την κίνηση του Παλάσιος μέσα στην περιοχή, του πέρασε τη μπάλα και ο Αργεντινός ανατράπηκε από τον Κεσχρίντα. Ο Ιωαννίδης ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση και παρά την προσπάθεια του Τσιντώτα που βρήκε τη μπάλα με το ένα χέρι κατάφερε να τον νικήσει και να δώσει προβάδισμα στον Παναθηναϊκό για το 0-1.

Λάθος του Μπρινιόλι ισοφάρισε ο Ατρόμητος

Στην τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου ο Ατρόμητος βρήκε γκολ ισοφάρισης μετά από ένα τραγικό λάθος του Μπρινιόλι. Σε εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά ο Έντερ έκανε κίνηση από πίσω και τσίμπησε τη μπάλα προ του Ιταλού που είχε βγει αριστερά και περίμενα να πιάσει τη μπάλα στα χέρια του χωρίς να έχει δει την κίνηση του αρχηγού του Ατρόμητου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και για τις δύο ομάδες και με τους γηπεδούχους να σκοράρουν στην πρώτη τους τελική και να κάνουν την ανατροπή στο σκορ. Στο 50′ σε εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να απομακρύνει, ο Ασεβέδο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Μπρινιόλι να είναι “κολλημένος” στο πρώτο δοκάρι και τον Βέργο να νικάει τον Γεντβάι για να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι πράσινοι θα μπορούσαν να φέρουν την αναμέτρηση στα ίσια στο 57′ όταν ο Μαντσίνι έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με τον Παλάσιος να πιάνει την κεφαλιά αλλά ήταν άστοχος. Την ίδια κατάληξη είχε μια ακόμη φάση στο 63′ όταν ο Χουάνκαρ πήρε τη μπάλα μπροστά του από τα αριστερά, γύρισε προς το ύψος του πέναλτι με τον Παλάσιος εκ νέου να σουτάρει και να αστοχεί.
Τρίτο τέρμα οι γηπεδούχοι με τον Ρομπάιγ

Στο 64′ του αγώνα οι γηπεδούχοι βγήκαν ωραία στην επίθεση από τα αριστερά με τον Ρομπάιγ να κάνει το ένα-δύο με τον Έντερ. Ο εξτρέμ του Ατρόμητου μπήκε στην περιοχή και “τσίμπησε” τη μπάλα πάνω από τον Μπρινιόλι για να τη στείλει στα δίχτυα και να διαμορφώσει το 3-1 για την ομάδα του Περιστερίου.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές στο 68′ και έπαιξε με δίδυμο στην επίθεση τους Σπόραρ – Ιωαννίδη στην προσπάθεια του να γυρίσει την αναμέτρηση. Για είκοσι λεπτά όμως ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να φτιάξει φάσεις και να μειώσει το σκορ για να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Το τριφύλλι απείλησε στο 89′ όταν ο Μαντσίνι πήρε τη μπάλα στα αριστερά με το κεφάλι, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι, να σκάει κάτω στο έδαφος και εν συνεχεία να φεύγει άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Ιωαννίδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Τσιντώτας απομάκρυνε τη μπάλα.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων σε κόρνερ από τα δεξιά ο Ντε Μποκ στην προσπάθεια του να απομακρύνει βρήκε τη μπάλα με το χέρι. Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι αλλά το VAR τον κάλεσε να δει ξανά τη φάση και εν τέλει άλλαξε την απόφαση του και έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση για να νικήσει για δεύτερη φορά τον Τσιντώτα και να μειώσει σε 3-2.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις της αναμέτρησης Ατρόμητος - Παναθηναϊκός
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις της αναμέτρησης Ατρόμητος – Παναθηναϊκός SPORT24/OPTA

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ:Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε, Καμαρά (87′ Φριντγιόνσον), Έντερ (90+4′ Ιμερέκοφ), Ρομπάιγ (87′ Γιουμπιτάνα), Βέργος, Βαλένσια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (68′ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ (68′ Αράο), Χουάνκαρ (88′ Κλεϊνχέισλερ), Βιλένα, Πέρεθ, Μπερνάρ, Παλάσιος (68′ Σπόραρ), Ιωαννίδης, Μαντσίνι.