Παναθηναϊκός είχε διψήφιο προβάδισμα αργά στην τέταρτη περίοδο (63-73), έδωσε όμως δικαίωμα στην Παρτίζαν να επιστρέψει και να πάρει το ματς στην παράταση (92-87), χάνοντας το σερί που έτρεχε στην Ευρωλίγκα.

Μετά την αναμέτρηση, ο Εργκίν Αταμάν μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το «τέλειο μπάσκετ για 38 λεπτά» που έπαιξε ο Παναθηναϊκός AKTOR, για το κακό φινάλε στην αναμέτρηση που έφερε την ήττα, αλλά και για τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου όσον αφορά την ενίσχυση της επόμενης σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την ήττα από την Παρτιζάν: «Νομίζω πως για 38′ παίξαμε τέλειο μπάσκετ. Είμαι χαρούμενος για το μπάσκετ που έπαιξαν οι παίκτες μου για 38′. Στο τελευταίο δίλεπτο πανικοβληθήκαμε. Παίζαμε εξαιρετική άμυνα μέχρι τότε, αλλά σταματήσαμε να κάνουμε το ίδιο στο τέλος. Ο Κέβιν Πάντερ βρήκε μεγάλα σουτ. Κάναμε λάθη, χάσαμε ένα λέι απ. Δεν είχαμε τόση ενέργεια στην παράταση. Νομίζω πως κάναμε το τέλειο εκτός έδρας παιχνίδι, έπρεπε να κερδίσουμε. Έχουμε καλύτερη αξιολόγηση αν δείτε τα στατιστικά, 106β. εναντίον 93β. Όμως, στο τέλος η Παρτιζάν ήταν καλύτερη, πήγε το ματς στην παράταση. Εκεί δεν είχαμε ενέργεια».

Για τον Ματίας Λεσόρ που έπαιξε 25′ σερί στο δεύτερο ημίχρονο και την παράταση και αν μετάνιωσε που δεν τον αντικατέστησε σε κάποιο σημείο της επανάληψης: «Μιλήσαμε για αυτό στον πάγκο. Είχε μεγάλο κίνητρο, μου ζήτησε να συνεχίσει να παίζει. Τον άφησα στο παιχνίδι. Δεν ήθελα να βάλω τον Μπαλτσερόφσκι, που δεν ήταν “ζεστός” σε εκείνο το σημείο. Ο Λεσόρ ήταν, για αυτό και δεν τον άλλαξα».

Για την αντίδραση των παικτών του στην ατμόσφαιρα των οπαδών της Παρτιζάν και το αν πιστεύει πως το ματς χάθηκε από τα σερί των γηπεδούχων: «Είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα μας. Δεν είναι εύκολο να παίζεις σε αυτή την ατμόσφαιρα. Η εμφάνιση αυτή θα μας δώσει αυτοπεποίθηση. Πρέπει να μάθουμε πώς να χειριζόμαστε τα τελευταία λεπτά. Αυτή είναι η 3η ήττα μας στην παράταση, το είπα στους παίκτες μου. Αυτό πρέπει να το διορθώσουμε. Πήραμε το ματς στα χέρια μας. Στο τελευταίο 1’30” χάσαμε τον έλεγχο. Στην παράταση είχαμε χάσει την ενέργειά μας. Δυστυχώς απόψε, δεν είχαμε μεγάλη συνεισφορά από τον πιο έμπειρο παίκτη μας, τον Σλούκα».

Για το αν ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε ως dream team φέτος και τις δηλώσεις του Γιαννακόπουλου για τις επόμενες προσθήκες: «Δεν έχω κάτι να σχολιάσω. Φυσικά, την επόμενη σεζόν θα είμαστε πιο δυνατοί στην αγορά. Όλοι καταλαβαίνουν τι δίνει ο Παναθηναϊκός στην λίγκα. Ίσως μπορέσουμε να υπογράψουμε άλλους παίκτες. Όμως, ο στόχος τώρα είναι να φτάσουμε στα πλέι οφ και στο Final Four με αυτό το ρόστερ. Αυτή τη στιγμή μας λείπουν δύο σημαντικοί παίκτες, ο Παπαπέτρου και ο Ερνανγκόμεθ. Θα επιστρέψουν σε περίπου τρεις εβδομάδες. Δεν έχουμε ελεύθερες θέσεις για αυτή τη σεζόν, για την επόμενη θα δούμε».

Νωρίτερα, στο flash interview, ο Τούρκος τεχνικός είχε αναφέρει τα εξής: «Μέχρι το τελευταίο δίλεπτο παίξαμε το τέλειο παιχνίδι. Μετά από εκεί κάναμε γελοία λάθη, χάσαμε λέι απ στα τελευταία δευτερόλεπτα. Είχαμε κακή τύχη απόψε. Η Παρτιζάν έπαιξε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και πήρε τη νίκη. Συγχαρητήρια σ’ αυτούς».