Τι αποφάσεις του Υπουργικού για καταπολέμηση της οπαδικής βίας ανακοίνωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Προκοπίου Κουκκίδη.

Όπως ανέφερε η Υπουργός Δικαιοσύνης θα δοθεί στα γήπεδα μία περίοδος χάριτος ενός χρόνου για να προσαρμοστούν στην νέα νομοθεσία.

Ταυτόχρονα, μέλημα του Υπουργείου είναι να ενδυναμωθεί η παρουσία της Αστυνομίας στους αθλητικούς χώρους. «Υπάρχει αυτή η ανάγκη και αυτό θα γίνει με την εντατικοποίηση του σωματικού ελέγχου, εντοπισμός και κατάσχεση αντικειμένων από την Αστυνομία κάτι το οποίο ήδη έχει αρχίσει, αλλά και η παροχή στην Αστυνομία της δυνατότητας να διενεργεί άλκοτεστ και νάρκοτεστ», ανέφερε.

Σημείωσε επίσης, ότι πρόταση του Υπουργείου είναι η αύξηση της χρονικής διάρκειας διατάγματος αποκλεισμού από αθλητικούς αγώνες.

«Θα προτείνουμε να αυξηθούν η πρώτη, η δεύτερη και η Τρίτη ή και περισσότερες καταδίκες σταδιακά. Η πρώτη καταδίκη δεν θα ξεκινά από έξι μήνες μέχρι ένα έτος αλλά από ένα έτος μέχρι δύο έτη. Σε σοβαρές περιπτώσεις θα προτείνουμε ακόμη και 10 χρόνια αποκλεισμού», τόνισε.

Όσον αφορά τον έλεγχο της κάρτας φιλάθλου θα ενισχυθεί με την εμπλοκή της Αστυνομίας και θα υπάρξει αυστηρότερη προσέγγιση όσο αφορά την διεξαγωγή αγώνων εφόσον ο Αρχηγός ενημερώσει για τις δικές του ανησυχίες οι οποίες θα βασίζονται σε εύλογες υποψίες ή πληροφορίες αν ενδέχεται να υπάρχει συμπεριφορά οπαδών που θα μπορεί να προκαλέσεις επεισόδια.

«Θα αρχίζουμε από απαγόρευση μετακίνησης οπαδών και το επόμενο στάδιο θα είναι η διεξαγωγή αγώνων χωρίς οπαδούς, ακόμη και μέχρι ακύρωσης διεξαγωγής του αγώνα».