Το σημερινό ντέρμπι των «αιωνίων» στρέφει απάνω του τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων. ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια συγκρούονται στο ΓΣΠ στις 17:00 (Cablenet) σε ένα ματς που δεν είναι καθοριστικό, αλλά είναι σημαντικό για την πορεία τους στο άμεσο μέλλον. Τα αγωνιστικά δεδομένα στην κάθε ομάδα ξεχωριστά είναι τα εξής:

ΑΠΟΕΛ: Με τον κόσμο του να γεμίζει τις τρεις εξέδρες στο ΓΣΠ, θέλει τη νίκη για να πάει στο +6 από τους πράσινους και να κλείσει το 2023 με τις καλύτερες προοπτικές. Το ερωτηματικό είναι ο Κρέσπο κι αν μείνει οριστικά εκτός, θα δούμε στα στόπερ τους Ντβάλι-Πέτροβιτς, χωρίς να αποκλείουμε την υποψηφιότητα του Σούσιτς, ο οποίος ωστόσο αν δεν αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας, θα πάρει θέση στο δεξί άκρο, ενώ στο αριστερό θα δούμε έναν εκ των Βιτάλ-Τσεπάκ. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο και Βιγιαφάνες, με τους Μαρκίνιος-Ντονγκαλά στα άκρα και τον Κβιλιτάια στην κορυφή.

-ΟΜΟΝΟΙΑ: Θέλει να πει «αντίο» στο 2023 βρισκόμενη στην πρώτη θέση και θα το πράξει εφόσον πάρει και το δεύτερο «αιώνιο»! Με το Σωφρόνη Αυγουστή να επιστρέφει στον πάγκο, αλλά χωρίς τους τραυματίες Φαμπιάνο και Μάθιους, έχοντας 2200 οπαδούς της στο βόρειο πέταλο, οι πράσινοι πάνε για τη νίκη που θα τους δώσει την κορυφή και συνάμα τεράστια δυναμική ενόψει της συνέχειας.
Στα της ενδεκάδας, ο Ουζόχο θα είναι στο τέρμα, με τους Κουλιμπαλί-Παναγιώτου στο κέντρο της άμυνας, αριστερά τον Σιπριάνο και δεξιά τον Ψάλτη. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Μπασιρού, Κούσουλος και Μπέζους, έχοντας στα άκρα τους Λοΐζου και Σεμέδο με τον Κακουλλή στην κορυφή.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Διαιτητής: Marinelli Livio
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
VAR: Manganiello Gian Luca
AVAR: Ηροδότου Ξένια
Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΡΤΩΝ
ΑΠΟΕΛ: Τσεπάκ, Φαουάζ, Σατσιάς, Εφραίμ, Ντογκαλά (2) Μαρκίνιος (5).
ΟΜΟΝΟΙΑ: Μάθιους, Σιπιράνο, Ανσαριφάρντ, Κακουλλής (2).

Ανδρέας Βεντούρης