Τρίτο φετινό παιχνίδι, τρίτο γκολ κόντρα στη Λιντς, αλλά… το πιο γλυκό απ’ όλα! Ο Άνταμ Άρμστρονγκ φρόντισε να στείλει τη Σαουθάμπτον ξανά στην Πρέμιερ Λιγκ, έπειτα από την απουσία ενός έτους. Οι «άγιοι» επιβλήθηκαν 1-0 στον μεγάλο τελικό των Playoffs ανόδου, στο ακριβότερο ποδοσφαιρικό παιχνίδι του «Γουέμπλεϊ», με τα «παγώνια» να γράφουν αρνητική ιστορία ως η μοναδική ομάδα με τέσσερις ήττες στο παινίδι που οδηγεί στη μεγάλη κατηγορία!
Η Λιντς όρισε το ρυθμό, ξεκίνησε να κάνει το παιχνίδι της, είχε διάθεση να δείξει πως ήθελε να είναι το αφεντικό και… μπλακ-άουτ. Ή για την ακρίβεια, πανέξυπνη κίνηση, δουλεμένη και 1-0 οι «άγιοι» προκαλώντας σοκ στα «παγώνια».
Ο Άνταμ Άρμστρονγκ με το 24ο φετινό του γκολ κατάφερε στο 24ο λεπτό να ξεφύγει απ’ όλους και να τρέξει στο χώρο για να πάρει την προωθημένη μπαλιά του Σμόλμπον και να τελειώσει τη φάση για το 1-0 της Σαουθάμπτον! Με αυτό το γκολ κατάφερε πλέον να σκοράρει απέναντι στα «παγώνια» και στις τρεις φετινές συναντήσεις τους, αλλά φυσικά το αποψινό επίτευγμα ήταν το πιο σπουδαίο!
Η Λιντς πανικοβλήθηκε από αυτό το γκολ και χρειάστηκε λίγα λεπτά για να επαναφέρει την ψυχραιμία στο παιχνίδι της. Η ομάδα του Φάρκε έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο μέρος, ανακτούσε εύκολα την κατοχή αφού και η Σαουθάμπτον έκανε λάθη και «πουλούσε» την μπάλα, όμως, κάτι δεν είχε κάνει… κλικ στα «παγώνια».
Η τελευταία ομάδα που είχε δεχθεί πρώτη γκολ στον τελικό ανόδου και κατάφερε να πάρει εκείνη το «εισιτήριο» για την πρώτη κατηγορία ήταν η Μπλάκπουλ πίσω στο 2010, αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να εμπνεύσει τη Λιντς που δεν είχε τρόπο ν’ αλλάξει τα δεδομένα στο ματς του Λονδίνου.
Στο 84′ ο Νταν Τζέιμς βρήκε το δοκάρι στη μεγαλύτερη φάση της Λιντς στον τελικό, όμως, παρά την ασφυκτική πίεση που ασκήθηκε, δεν είχε υπήρξε κάποιος την κρίσιμη στιγμή να κάνει το step-up για το σύνολο του Φάρκε. Και κάπως έτσι η Σαουθάμπτον εξασφάλισε πως θα είναι η… τρίτη της παρέας που ανεβαίνει φέτος από την Τσάμπιονσιπ, μετά τις Λέστερ και Ίπσουιτς.
Αξίζει να σημειωθεί πως η προσέλευση του κόσμου έφτασε στους 85.862 ανθρώπους, περισσότερους απ’ όσους είχαν βρεθεί στις ίδιες θέσεις μια μέρα νωρίτερα για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας (84.814)!