Ο Σαρλ Λεκλέρ κατέκτησε μια άκρως συναισθηματική νίκη στην πατρίδα του, στο GP του Μονακό, παραμένοντας στην κορυφή σε όλη τη διάρκεια ενός ανιαρού αγώνα διαχείρισης των ελαστικών από τον ίδιο και τους Όσκαρ Πιάστρι, Κάρλος Σάινθ που τον ακολούθησαν στο βάθρο. Ήταν η πρώτη νίκη του 25χρονου μετά από 2 χρόνια, στην 6η θέση τερμάτισε ο Μαξ Φερστάπεν.
Ο Σαρλ Λεκλέρ δεν απώλεσε την πρωτοπορία σε καμία περίπτωση όλο το τριήμερο στο Μονακό, από τις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και μετά, κυριαρχόντας τόσο στις δοκιμές κατάταξης όσο και από τα φώτα της εκκίνησης μέχρι την καρό σημαία του 8ου φετινού GP της Formula 1.
Δεδομένου ότι στη διακοπή επιτρεπόταν η αλλαγή ελαστικών των μονοθεσίων, όλοι επέλεξαν να αλλάξουν τη μέση είτε σκληρή που είχαν βάλει στην πρώτη εκκίνηση – στοχεύονταν με το νέο τους σετ να φτάσουν μέχρι τον τερματισμό.
Οι τέσσερις πρώτοι, Λεκλέρ, Πιάστρι, Σάινθ και Νόρις έκαναν ακριβώς αυτό, άλλαξαν τη μέση γόμα της πρώτης εκκίνησης με τη σκληρή και, χωρίς να αλλάξει τίποτα στην επανεκκίνηση και για τους επόμενους 76 γύρους, έφτασαν με αυτό το σχηματισμό στον τερματισμό.