Η Νάπολι έπρεπε απλά να κερδίσει την αδιάφορη Λέτσε για να καταφέρει να βγει Ευρώπη. Παρόλα αυτά η ομάδα του Ματζόλα, πέταξε ένα ημίχρονο και μία σωρεία ευκαιριών στο δεύτερο, μένοντας εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Στο 8’ ο Ντοργκού πάτησε περιοχή έκανε πολύ όμορφη κίνηση αλλά το σουτ το οποίο επιχείρησε πήγε στο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά ο Πολιτάνο απάντησε στις ευκαιρίες με δική του τελική προσπάθεια, χωρίς να καταφέρει να βρει εστία. Στο 20ο λεπτό ο Σιμεόνε και αυτός προσπάθησε να σκοράρει αλλά το δυνατό σουτ που έκανε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι έσβησε. Τα μαρκαρίσματα ήταν πολύ δυνατά και οι συχνές διακοπές δεν άφηναν την αναμέτρηση να βρει ρυθμό.
Ο Ενγκόγκε στο 49’ έκανε όμορφο σλάλομ και ευθύβολο σουτ, με τον Φαλκόνε εντυπωσιακά να παραχωρεί κόρνερ. Τρία λεπτά μετά ο Κβαρατσκέλια βρέθηκε ολομόναχος από αριστερά μέσα στην περιοχή αλλά το διαγώνιο σουτ που έκανε πέρασε βασανιστικά εκτός εστίας. Στο 53’ ο Καγιούστ με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα νέα ευκαιρία για τους Παρτενοπέι με τον Ρασπαντόρι να μην βρίσκει εστία μέσα από την περιοχή. Στο 63’ φοβερή κίνηση από τον Ενγκόγκε, τρίπλα με το δεξί και σουτ με το αριστερό, αλλά στο οριζόντιο δοκάρι ξανά. Στο 86’ πλασέ του Ρασπαντόρι από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, στα χέρια του Φαλκόνε.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ 3-0 ΤΟΡΙΝΟ
Ούτε η σωματική και πνευματική κόπωση από τον τελικό του Europa League, ούτε τα επινίκια που ακολούθησαν μετά από το θριαμβευτικό 3-0 επί της νταμπλούχου Γερμανίας Λεβερκούζεν, ήταν αρκετά για να φρενάρουν την εκπληκτική -και τη φετινή σεζόν- Αταλάντα.
Τουναντίον, η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι επέστρεψε στη δράση μόλις τέσσερα 24ωρα μετά από τη μαγική νύχτα που βίωσε στο Δουβλίνο και αποζημίωσε πλήρως το κοινό της, επικρατώντας με 3-0 εντός έδρας της Τορίνο για την 38η και τελευταία αγωνιστική.
Το επιθετικό δίδυμο Σκαμάκα – Λούκμαν άνοιξε το δρόμο για τη νίκη σκοράροντας στο πρώτο μέρος και ο Πάσαλιτς το έκλεισε στο 71′ με εκτέλεση πέναλτι, με το τρίποντο αυτό να ανεβάζει τους μπεργκαμάσκι στην 4η θέση (αν κερδίσουν την Φιορεντίνα στις 2 Ιουνίου σε εξ αναβολής ματς, θα τερματίσουν 3οι) και να κρατάει την Ρόμα στο Europa League, αφού οι τζαλορόσι θα έπαιρναν το εισιτήριο για το νέο Champions League μόνο αν η Dea τερμάτιζε 5η στη βαθμολογία της Serie A.