Η Ρόμα έκλεισε τον Οκτώβριο με ήττα στο πρωτάθλημα, 0-1 από την Ίντερ στο “Μεάτσα”, έκτοτε όμως η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο έχει πάρει τα πάνω της και αυτό αποτυπώνεται ανάγλυφα στα αποτελέσματά της.
Έτσι, μετά από τις εντός έδρας επιτυχίες απέναντι σε Λέτσε (2-1) και Ουντινέζε (3-1) και την ισοπαλία με την Λάτσιο στην κοινή τους έδρα, το «Ολίμπικο», το βράδυ της Κυριακής ήρθε η ώρα και για την εκτός έδρας επιτυχία, με τους τζαλορόσι να παίρνουν το τρίποντο με ανατροπή κόντρα στην Σασουόλο (2-1) για την 14η αγωνιστική της Serie A και να παραμένουν κοντά στην προνομιούχο πρώτη τετράδα.
Το πρώτο μέρος στο «Mapei Stadium» βρήκε τους νεροβέρντι να έχουν το πάνω χέρι και να προηγούνται 1-0 με σκόρερ τον Ενρίκε στο 25ο λεπτό, ωστόσο η αποβολή του Μπολόκα με απευθείας κόκκινη στο 63′ άλλαξε τα δεδομένα, όχι μόνο τα αριθμητικά αλλά και της αναμέτρησης.
Οι Ρωμαίοι πήραν τη μπάλα στα πόδια τους και κατάφεραν σε λίγη ώρα όχι μόνο να φέρουν την ισορροπία αλλά να πετύχουν την ανατροπή. Αρχικά κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Κρίστενσεν και ο Ντιμπάλα σκόραρε από την άσπρη βούλα για να κάνει το 1-1 (δεύτερο διαδοχικό ματς που βρήκε δίχτυα) ενώ στο 82′ έκαναν το 1-2, με τον Κρίστενσεν να κάνει το σουτ και τη μπάλα να κοντράρει και να παίρνει ύψος για να προσγειωθεί στο βάθος της εστίας του Κονσίλι.

ΣΑΣΟΥΟΛΟ: Κονσίλι, Τόλζαν, Ρουάν, Έρλιτς, Βίνα (90′ Πέντερσεν), Μπολόκα, Ενρίκε, Μπεράρντι (89′ Καστιγέχο), Θόρστβεντ (81′ Μπαϊράμι), Λοριεντέ (65′ Ράτσιτς), Πιναμόντι (81′ Ντεφρέλ)

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Μαντσίνι (67′ Πελεγκρίνι), Γιορέντε, Εντικά, Κάρσντορπ (46′ Αζμούν), Μπόβε (46′ Κρίστενσεν), Παρέδες, Κριστάντε, Σπινατσόλα (67′ Ελ Σααραουί), Ντιμπάλα (87′ Τσέλικ), Λουκάκου