Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκάλυψε -με μπόλικη δόση χιούμορ- το που θα «επενδύσει» τα λεφτά που θα αποκομίσει αν οι Μπακς κατακτήσουν το τρόπαιο του In-Season Tournament στο Λας Βέγκας.
Οι Μπακς κέρδισαν τους Χοκς με 132-121, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε το πρώτο φετινό του triple-double, όμως αυτό στο οποίο στάθηκε μετά το ματς, ήταν η άμυνα που παίζει σταθερά καλά το Μιλγουόκι στα τελευταία λεπτά κάθε αγώνα. Παράλληλα, ο Greek Freak αναφέρθηκε και στο In-Season Tournament, κάνοντας πλάκα για το πώς θα «επενδύσει» τα λεφτά που θα αποκομίσει αν τα Ελάφια κατακτήσουν το τρόπαιο του νεοσύστατου αυτού θεσμού, ο οποίος θα κορυφωθεί στο Λος Βέγκας στις 9 Δεκεμβρίου.
«Πήραμε την μπάλα από τα χέρια του Τρέι Γιανγκ, ο οποίος ήθελε να βγάλει κάποιες φάσεις στην τελική ευθεία του αγώνα και αναγκάσαμε τον Καπέλα να πάρει πάνω του τις φάσεις. Αυτό τον έκανε να αισθανθεί άβολα. Θέλαμε να περιορίσουμε τον Ντεζούντε Μάρι και τον Τρέι Γιανγκ και να μην τους επιτρέψουν να πάρουν τα τρίποντα.
Προσπαθούμε να παίζουμε καλή άμυνα, ιδίως πριν την ανάπαυαλα και στα τελευταία λεπτά των αγώνων. Δεν μπορούμε να είμαστε πάντα καλοί σε αυτό. Κάποιες φορές η τύχη δεν θα είναι με το μέρος μας. Μπορεί να παίξεις εξαιρετική άμυνα και ξαφνικά ο Καπέλα να ευστοχήσει σε τρίποντο. Δεν μπορείς να σταματήσεις τα πάντα, οπότε πρέπει να φροντίσει να επιβιώσεις ακόμα και με κάποια τρίποντα που θα δεχθείς.
Νιώθω όμως ότι πάντα υπάρχει προσπάθεια από μέρους μας στα τελευταία λεπτά κι αυτο είναι το μόνο που μπορείς να ζητήσεις. Όσο ξέρεις ότι εσύ και οι συμπάικτες σου θα τα δώσετε όλα στην άμυνα τα τελευταία 6′, εμπιστευόμενοι το αγωνιστικό πλάνο, κάνοντας την έξτρα προσπάθεια, τότε είσαι οκ. Κάποιες φορές θα είμαστε καλοί, άλλες όχι. Οι κακές ομάδες συνήθως δεν μπορούν να τα κάνουν αυτά τα δύο: δεν προσπαθούν και δεν είναι καλοί σε αυτό. Είμαστε καλοί στην άμυνα. Έχουμε αλλάξει κάποια πράγματα.
Τα τελευταία 6′ ή 4′ είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι και επικοινωνούμε περισσότερο μεταξύ μας, γιατί ξέρουμε τι διακυβεύεται. Και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κλείσουμε τα παιχνίδια. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρισκόστε όλοι στην ίδια σελίδα στο κλείσιμο των αγώνων. Είναι δύσκολο να συμβεί αυτό και τα 48 λεπτά, αλλά τουλάχιστον στα τελευταία 8 λεπτά, νιώθω ότι όλοι είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Δεν θέλω να είμαι άπληστος. Μακάρι να συνέβαινε αυτό για 12 ή 24 λεπτά, αλλά μου αρκούν αυτά τα τελευταία 8 λεπτά.
Αν το σκεφτείτε, στα τελευταία λεπτά δεν είχα καν ενεργή ανάμειξη στα plays. Βρισκόμουν στη γωνία. Ο Μπρουκ (Λόπεζ), ο Κρις (Μίντλετον) και ο Ντέιμ (Λίλαρντ) ήταν αυτοί που ενεργούσαν στην επίθεση. Είναι καλό αυτό. Χαίρομαι πολύ που όλοι είχαν συνεισφορά στα τελευταία 6 λεπτά.
Ό,τι γίνεται στο Βέγκας, μένει στο Βέγκας. Δεν ξέρω, ίσως μείνω στο Βέγκας αν κερδίσουμε το τρόπαιο στο In-Season Tournament. Παίρνουμε και λεφτά αν κερδίσουμε ε; Θα παίξουμε λίγο Black Jack; Όχι. Θα πάω στη ρουλέτα και θα ποντάρω στο μαύρο για να διπλασιάσω τα λεφτά μου. Ή όχι, στο 34 κόκκινο. Δεν παίζω, αλλά τα ξέρω.
Είμαι ενθουσιασμένος. Ελπίζω να κερδίσουμε το παιχνίδι με τους Νικς (6/12 στις 02:30) και να πάμε στο Βέγκας και να έχουμε την ευκαιρία να παλέψουμε για ένα τρόπαιο. Υπάρχει ενθουσιασμός και hype για το In-Season Tournament. Θα το δείτε κι εσείς στο επόμενο παιχνίδι. Αρκετοί ιδιοκτήτες θα είναι εδώ. Ίσως και κάποιοι διάσημοι. Ποτέ δεν ξέρεις. Πλέον έρχονται μόνο στο In-Season Tournament. Σάββατο βράδυ κόντρα στους Χοκς; Δεν τους νοιάζει. Αλλα θα είναι εδώ την Τρίτη», ανέφερε αναλυτικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.