Διαβάζοντάς το, πιθανώς δεν θα το πιστεύετε. Αλλά είναι μία πραγματικότητα. Ο Κώστας Τσιμίκας δεν έχει καταφέρει να δώσει ποτέ ασίστ σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα, τον μήνα Νοέμβριο. Το ίδιο έχει συμβεί και με τη Λίβερπουλ, σε όλες τις διοργανώσεις. Μήπως όμως ήρθε η ώρα;
Αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής απέναντι στην Μπρέντφορντ. Μπορεί να ξεκινήσει βασικός, ενδέχεται την θέση του στο αρχικό σχήμα να πάρει ο Τζο Γκόμες, αλλά οτιδήποτε και να συμβεί, θεωρούμε πως θα δούμε τον Κώστα Τσιμίκα στη 12η αγωνιστική της Premier League κόντρα στις «μέλισσες» στο «Άνφιλντ».
Αν αυτό συμβεί, δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας μπακ συναντά την Μπρέντφορντ στην καριέρα του. Θα είναι η τρίτη ανάλογη περίπτωση, με τον «Τσίμι» να έχει αντιμετωπίσει συνολικά 23 αγγλικές ομάδες, 17 που αγωνίζονται φέτος στην Premier League και εξαίρεση να αποτελούν η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και η Νότιγχαμ Φόρεστ.
Όσον αφορά τους αριθμούς του; Έχει καταγράψει ασίστ κόντρα σε πέντε διαφορετικά club, με το 80% αυτών να αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τη Γουλβς, που την έχει βρει στον δρόμο του περισσότερες φορές από κάθε άλλη (5), την Μπέρνλι, την Μπόρνμουθ και τη Γουέστ Χαμ, ενώ η 5η ομάδα είναι η Νόριτς του Δημήτρη Γιαννούλη.
Ο «Τσίμι» στοχεύει λοιπόν σε ασίστ κόντρα σε έκτη διαφορετική αγγλική ομάδα, αλλά πολύ δε περισσότερο, σε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ στην καριέρα του. Τι είναι αυτό; Το να μοιράσει ασίστ σε επίπεδο πρωταθλήματος, ανεξαρτήτως ομάδας και χώρας που αγωνίζεται και αγωνιζόταν, τον μήνα Νοέμβριο!
Το ακόμη πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως ο Κώστας Τσιμίκας δεν έχει καταφέρει να «σπάσει» την εν λόγω παράδοση με τη Λίβερπουλ σε καμία διοργάνωση. Τις 30 αυτές ημέρες του χρόνου, από το 2020 και μετά που βρίσκεται στο «Άνφιλντ», δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε γκολ!
Μπορεί άραγε το ιδιαίτερο αυτό σερί να τερματιστεί στις 12 Νοεμβρίου του 2023; Πέρυσι, τέτοια ημέρα, είχε αντιμετωπίσει τη Σαουθάμπτον, στη νίκη της Λίβερπουλ με 3-1 και δεν τα είχε καταφέρει. Μήπως ήρθε όμως η ώρα;