Έχει πάρει φανέλα βασικού μονάχα πέντε φορές μέχρι και αυτή τη στιγμή κατά τη διάρκεια της σεζόν. Κι όμως, δείχνει στον Αρτέτα πως είναι μια επιλογή που πραγματικά θεωρείται πολυτέλεια για το ρόστερ και τις ανάγκες της Άρσεναλ σε κάθε αναμέτρηση. Ο Λεάντρο Τροσάρ έχει σκοράρει σε τρία διαφορετικά τουρνουά και κάθε φορά περιμένει την ευκαιρία του!
Βασική επιλογή, καλώς ή κακώς, δεν θεωρείται. Ο Μικέλ Αρτέτα έχει άλλα ονόματα στις ψηλές θέσεις των προτεραιοτήτων του για τη γραμμή κρούσης, ωστόσο, ο Τροσάρ βρέθηκε στην 11άδα στο παιχνίδι με την Σεβίλλη στο Λονδίνο, το βράδυ της Τετάρτης, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Βέλγος επιθετικός από τρομερή κάθετη του Ζορζίνιο προς τον Σάκα και ασίστ του Άγγλου, άνοιξε το σκορ στο ματς με τους Ανδαλουσιανούς, προτού ο Άγγλος δημιουργός του πρώτου τέρματος διαμορφώσει το τελικό 2-0. Ο Τροσάρ σκόραρε για 5η φορά φέτος (όσα έχει μόνο στην Πρέμιερ και ο Ενκέτια και όσα μετράει και ο Έντεγκααρντ σε πρωτάθλημα και Ευρώπη), ενώ, μόνο ο Σάκα έχει 6 τέρματα. Ο τελευταίος, ωστόσο, έχει και πολλές περισσότερες παρουσίες στα βασικά πλάνα του προπονητή του, συγκριτικά με τον Τροσάρ.
Το μεταγραφικό απόκτημα των «κανονιέρηδων» από τον Ιανουάριο του 2023, έχει πετύχει φέτος γκολ στο πρωτάθλημα, στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έχει κι εκείνο του Community Shield του Αυγούστου, που επέτρεψε στην Άρσεναλ να πάρει τον τίτλο από τη Μάντσεστερ Σίτι.