Αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα βίωσε αλλοδαπός αφρικανικής καταγωγής, όταν τέσσερα άτομα του ζήτησαν να γίνει βαποράκι και το αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να το πληρώσει ακριβά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα τέσσερα αυτά πρόσωπα, δύο Ελληνοκύπριοι και δύο αλλοδαποί, προσέγγισαν τον αλλοδαπό, αφρικανικής καταγωγής, πριν από μερικές ημέρες, ζητώντας του να λειτουργεί ως βαποράκι.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο ίδιος αρνήθηκε να συμμετέχει στις συγκεκριμένες παράνομες δραστηριότητες, με τους τέσσερις ύποπτους να προβαίνουν στον άγριο ξυλοδαρμό του.

Ο ίδιος υπέστη πολλαπλά τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματός του, μεταξύ των οποίων και στο κεφάλι, καταλήγοντας στο νοσοκομείο.

Λίγες μέρες αργότερα, τον προσέγγισαν εκ νέου, έχοντας το ίδιο αίτημα, όμως ο παραπονούμενος αρνήθηκε και πάλι να συναινέσει στην επιθυμία τους.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, οι τέσσερις ύποπτοι τον απήγαγαν και τον μετέφεραν σε συγκεκριμένο υποστατικό, όπου τον ξυλοκόπησαν και πάλι, ενώ δεν έμειναν μέχρι εκεί, αφού όπως κατήγγειλε στις Αρχές, υπέστη και σεξουαλική κακοποίηση, με αποτέλεσμα να χρειαστεί και πάλι νοσοκομειακή περίθαλψη.

Αφότου το θύμα έλαβε εξιτήριο, μετέβη σε αστυνομικό σταθμό της περιοχής όπου κατήγγειλε το περιστατικό, ισχυριζόμενος τα πιο πάνω, ενώ στην συνέχεια μεταφέρθηκε για υπόδειξη σκηνών.   Από έρευνες που ακολούθησαν εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για τα οποία προέκυψε μαρτυρία ότι φέρονταν να συμμετείχαν στην κακοποίηση του Αφρικανού, ενώ καταζητείτο και τέταρτος από την Αστυνομία, ο οποίος μετά από κάποιες μέρες συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Τα τέσσερα πρόσωπα παραπέμφθηκαν σε δίκη για την υπόθεση τις προηγούμενες ημέρες και ορίστηκε ημερομηνία για να απαντήσουν στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.