Η Ομόνοια ετοιμάζεται να…συγκρουστεί με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», για την 11η αγωνιστική σ’ ένα γήπεδο που ναι μεν έχει καλή παράδοση, ωστόσο, πάνε δύο χρόνια και έξι μήνες για να πάρει νίκη σε θεσμό πρωταθλήματος!
Συγκεκριμένα, την τελευταία φορά που «απέδρασε» από τη Λάρνακα η Ομόνοια ενάντια στην «Κυρία», ήταν στις 17 Απριλίου του 2021, για την 7η αγωνιστική των πλέι-οφ.
Τότε, πριν από 30 μήνες και… κάτι, σκόρερ ήταν οι Τιάγκο και Τσέποβιτς με το τελικό 2-0 να «σφραγίζει» τους τρεις βαθμούς για τους πράσινους.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τη συγκεκριμένη σεζόν, η Ομόνοια με τον Χένινγκ Μπεργκ στον πάγκο, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια.
Έτσι έπαιξαν:
Ανόρθωση (Κετσπάγια):
 Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Κορρέα, Βργκοτς, Ρισβάνης, Πηλέας (Καλτσάς), Κ. Αρτυματάς (70′ Μανιάς), Νταουσβίλι, Μαργκάσα (61′ Κορέια), Μίχα (46′ Χουσμπάουερ), Οκριασβίλι (46′ Χριστοφή).
Ομόνοια (Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέζιακς, Κούσουλος (77′ Γκόμες), Ζόρντι, Mποτεάκ, Τιάγκο, Παπουλής (89′ Τζιωνής), Τσέποβιτς (89′ Κακουλής).

Υ.Γ Να σημειωθεί πως περίπου ένα χρόνο μετά, στις 26 Απριλίου 2022, στον πρώτο αγώνα για την ημιτελική φάση του κυπέλλου, οι πράσινοι επικρατούσαν ξανά με 2-0, σε μια διαδρομή που έφτασε μέχρι την κατάκτηση του θεσμού! Άρα, συνεπάγεται και τονίζεται ξανά πως τα πιο πάνω αφορούν μόνο το πρωτάθλημα!

Θράσος Δημητρίου