Η Σαχτάρ έδειξε σφυγμό και επικράτησε με 1-0 της Μπαρτσελόνα στην 4η αγωνιστική του 8ου ομίλου του Champions League, με συνέπεια να ξαναμπει στο παιχνίδι της προκρισης, την οποία προς το παρόν στέρησε από τους Καταλανούς.
Η Μπαρτσελόνα έψαχνε το 4/4 για να προχωρήσει και μαθηματικά από τον 8ο όμιλο του Champions League. Αντ’ αυτού, υπέστη την πρώτη ήττα της φέτος και το 1-0 της Σαχτάρ επανέφερε τους Ουκρανούς στο κόλπο της πρόκρισης στα νοκ άουτ.
Οι Καταλανοί προέρχονταν από την ήττα αλλά με καλή εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ και από τη νίκη αλλά με κακή εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο Τσάβι χρησιμοποίησε τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι από την αρχή του αγώνα και κράτησε τον Ζοάο Κανσέλο στο δεξί άκρο της άμυνας, ύστερα από τον αποτυχημένο πειραματισμό με τον Πορτογάλο ως δεξί εξτρέμ.
Ωστόσο, οι Ουκρανοί είχαν προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα, παίζοντας κυρίως από τα μετόπισθεν και ψάχνοντας κενούς χώρους στην πλάτη της Μπαρτσελόνα. Η κυκλοφορία της μπάλας ήταν αποκλειστικό προνόμιο των τύποις φιλοξενουμένων (το παιχνίδι διεξήχθη στο Αμβούργο), οι οποίοι όμως δυσκολεύονταν να φτάσουν σε τελική προσπάθεια, πόσο μάλλον αυτή να έχει και αξιώσεις.
Στο 40ό λεπτό, μία γρήγορη ανάπτυξη των Ουκρανών από μαγική μπαλιά 50 μέτρων του Γκιόργκι Σουντάκοφ έδωσε την ευκαιρία στον Γκιόργκι Γκοχολεϊσβίλι να ζυγίσει το πόδι του για σέντρα από δεξιά και τον Ντανίλο Σικάν να γράψει το 1-0 με κεφαλιά.
Το 2ο μέρος άρχισε με τους πρωταθλητές Ισπανίας να έχουν την υπεροχ, αλλά τις μεγάλες στιγμές να είναι και πάλι με το μέρος της Σαχτάρ μέσω αντεπιθέσεων. Ο Τσάβι έκανε τετραπλή αλλαγή με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, με τους Λαμίν Γιαμάλ, Ζοάο Φέλιξ, Πέδρι και Αλεχάντρο Μπαλντέ να μπαίνουν στο γήπεδο για να βρουν το πολυπόθητο γκολ.
Ο 16χρονος Γιαμάλ ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης της Μπαρτσελόνα, όμως σε κανένα σημείο δεν κατάφερε να ανησυχήσει σε μεγάλα διαστήματα τον Ντμίτρο Ρίζνικ, με συνέπεια το 1-0 να μείνει μέχρι τέλους και μάλιστα τη Σαχτάρ να στέλνει ξανά την μπάλα στα δίχτυα στο τέλος, αλλά το γκολ να μη μετράει λόγω οφσάιντ.

ΣΑΧΤΑΡ: Ρίζνικ, Γκοχολεϊσβίλι, Μπόνταρ, Ρακίτσκι, Ματβιένκο, Στεπανένκο (73′ Ναζαρίνα), Ζουμπκόφ, Κρίσκιφ, Σουντάκοφ, Νεγουέρτον (90+7′ Σβεντ), Σικάν (62′ Κέλσι)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Κανσέλο, Αραούχο, Κρίστενσεν, Αλόνσο (60′ Μπαλντέ), Γκιντογάν, Ρομέου (59′ Πέδρι), Γκάβι (81′ Φερμίν), Ραφίνια (59′ Γιαμάλ), Λεβαντόβσκι, Τόρες (59′ Φέλιξ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: