Αποθέωση από τον Λουτσιάνο Σπαλέτι για τον Φραντσέσκο Τότι. Παρότι ο Ιταλός τεχνικός βρισκόταν στα… μαχαίρια με τον «Capitano» στην τελευταία σεζόν της καριέρας του, ο Τότι φρόντισε σε δηλώσεις του να τονίσει πως δεν ήταν δικό τους φταίξιμο η κόντρα που υπήρχε αλλά έπαιξαν ρόλο εξωγενείς παράγοντες.
Παράλληλα, τον χαρακτήρισε ως έναν εκ των κορυφαίων τεχνικών στην Ιταλία.
«Πρώτος μου ήταν ο Ματσόνε, τον οποίο θυμάμαι με μεγάλη στοργή. Μετά ο Ζέμαν και η πρώτη θητεία με τον Σπαλέτι. Πρέπει να το πω. Είναι η αλήθεια. Αν τον συναντούσα, θα τον χαιρετούσα με στοργή, θα με έκανε χαρούμενο.
Πιστεύω ότι υπάρχει ένας βαθύς δεσμός μεταξύ μας. Επίσης, γιατί αυτά που περάσαμε μαζί, όταν έφτασε από το Ούντινε, είναι για μένα, στη ζωή μου, κάτι ανεπανάληπτο. Και στο γήπεδο και στην καθημερινότητα.
Στην τελευταία σεζόν η σχέση μας διαμορφώθηκε από εξωτερικούς παράγοντες, ειδικά από τους μάνατζερ ή τους συμβούλους της ομάδας και δεν καταλαβαινόμασταν πλέον.
Κι εγώ έκανα λάθη, Θεός φυλάξοι. Πιστεύω ότι και οι δύο, αν γυρνούσαμε πίσω τον χρόνο, δεν θα ερχόμασταν πλέον σε σύγκρουση»
, ανέφερε για τη σχέση που είχε με τους προπονητές του και ιδιαίτερα με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι.
Παράλληλα, αποθέωσε τον Ιταλό τεχνικό που βρίσκεται πλέον στον πάγκο της «σκουάντρα ατζούρα», λέγοντας πως είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στη χώρα.
«Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ιταλία, αν όχι ο καλύτερος. Η ομάδα ξέρει να είναι στο γήπεδο, βλέπεις ότι παίζει πιο ελεύθερα, ότι διασκεδάζει. Τα αποτελέσματα θα έρθουν, ωστόσο, είναι μια δύσκολη φάση για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Ελπίζω μόνο ότι θα καταφέρουμε να προκριθούμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο», κατέληξε.