Ο Γιανίκ Σίνερ και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ μονομάχησαν για 2,5 ώρες με τον Ιταλό να επικρατεί 2-1 σετ και να παίρνει την πρόκριση στον τελικό του ATP Finals.
Στον τελικό του ATP Finals προκρίθηκε ο Γιανίκ Σίνερ. Ο Ιταλός μετά από μάχη με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ επικράτησε 2-1 σετ και πήρε την πρόκριση στον τελικό.
Εκεί το απόγευμα της Κυριακής (19/11, 19.00) θα αντιμετωπίσει τον νικητή ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Κάρλος Αλκαράθ.
Το ματς: Από την αρχή του αγώνα είδαμε γεμάτα games με τους δύο τενίστες να μπαίνουν σε μεγάλα ράλι και να προσφέρουν ορισμένους εντυπωσιακούς πόντους.
Το πρώτο σετ ουσιαστικά κρίθηκε στο τέταρτο game. Εκεί ο Μεντβέντεφ σέρβιρε και ήταν μπροστά με 40-0, όμως ο Σίνερ κατάφερε να ανατρέψει την εικόνα του game και να φτάσει στο break.
Αυτό ήταν αρκετό για τον Ιταλό ο οποίος στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του εύκολα και έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-3.
Στο δεύτερο σετ είχαμε μεγάλη μάχη ανάμεσα στους δύο τενίστες. Τα games ήταν κλειστά, ο μοναδικός που είχε break point ήταν ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, αλλά ο Σίνερ το έσβησε και κράτησε το σερβίς του.
Έτσι, οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ όπου ο Μεντβέντεφ στη δεύτερη ευκαιρία που είχε κατάφερε να κλείσει το σετ με 7-6 (4) και έτσι έστειλε τον ημιτελικό στο τρίτο σετ.
Το τρίτο σετ όμως άρχισε με break για τον Σίνερ. Ο Ιταλός κράτησε αρχικά το σερβίς του μετά έσπασε αυτό του Ρώσου και έπειτα κράτησε το δικό του για να προηγηθεί με 3-0.