Γραπτή ανακοίνωση του Χάρη Νικολάου αναφέρει:

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκφράσω με λέξεις τα συναισθήματα που με διακατέχουν αυτή τη στιγμή. Το θεωρώ τιμή μου που η Ομόνοια μας ανέθεσε πριν από 5 χρόνια την ευθύνη της ολοκληρωτικής αναδιοργάνωσης και αναβάθμισης της Ακαδημίας μας με απώτερο στόχο την εκπαίδευση και ανάπτυξη ποδοσφαιριστών υψηλού επιπέδου που να μπορούν να αγωνιστούν με αξιώσεις στην Α’ Ομάδα.
Από την πρώτη στιγμή ταυτίστηκα απόλυτα με τον στόχο που μου ανατέθηκε. Μεγάλωσα και ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά στην Ομόνοια και ήξερα από πρώτο χέρι την ανάγκη του Ομονοιάτη να δει ξανά μετά από χρόνια στην Α΄Ομάδα Κύπριους (και όχι μόνο) ποδοσφαιριστές βγαλμένους από τα σπλάχνα της ομάδας, από την Ακαδημία της. Σ’ αυτό το δύσκολο εγχείρημα στάθηκα τυχερός γιατί είχα το προνόμιο να συνεργαστώ με πολύ αξιόλογους ανθρώπους, οι οποίοι δούλευαν με αυταπάρνηση για την επίτευξη του στόχου μας. Περάσαμε μαζί δύσκολες στιγμές και δοκιμασίες αλλά έχοντας και τη στήριξη της Διοίκησης καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε και να καθιερώσουμε, κατά γενική ομολογία, την Ακαδημία μας στην ελίτ του Κυπριακού Ποδοσφαίρου. Όμως, όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος και ήρθε η στιγμή μετά από 10 χρόνια συνολικής παρουσίας στην Ακαδημία να αποχωρήσω από την Ομόνοια, τη 2η οικογένειά μου, η οποία με έκανε καλύτερο ως άνθρωπο και ως επαγγελματία. Αποχωρώ με περηφάνεια και ήσυχη συνείδηση για το έργο που όλοι μαζί επιτελέσαμε. Αγαπητοί φίλοι, Το αν πετύχαμελοι μας) τον στόχο που μας ανατέθηκε δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το κρίνουμε εμείς. Μπορεί μόνο να το κρίνει η ιστορία. Και η ιστορία έχει καταγράψει τα τελευταία χρόνια τόσο την πορεία της Ακαδημίας μας όσο και τον αριθμό των ποδοσφαιριστών της που προωθήθηκαν και αγωνίστηκαν στην Αομάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Σταύρο Παπασταύρου και το Διοικητικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές και το υπόλοιπο προσωπικό για την αγαστή μας συνεργασία. Ευχαριστώ τους γονείς και τους κηδεμόνες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην Ακαδημία μας για την εκπαίδευση των παιδιών τους. Ευχαριστώ τους ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας, τους λεβέντες μας, για την αφοσίωση, την προσπάθεια και το πάθος που επιδείκνυαν σε κάθε προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι. Αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές και είμαι σίγουρος ότι κάποιοι από αυτούς σύντομα θα μας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές με το τριφύλλι στο στήθος. Τέλος, ευχαριστώ τον κόσμο της Ομόνοιας που μας έδινε τη δύναμη να συνεχίζουμε την προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων μας. Ανέκαθεν η σχέση μας βασιζόταν στην αγάπη, στον σεβασμό και στην εκτίμηση, και σας διαβεβαιώνω ότι έτσι θα συνεχίσει για πάντα. Σας ευχαριστώ όλους ξανά για τη στήριξη και την καλόπιστη κριτική σας και σας παρακαλώ όπως στηρίξετε τον επόμενο Τεχνικό Διευθυντή για το καλό της Ακαδημίας μας, για το καλό της Ομόνοιας. Εύχομαι στην Ομόνοια πολλές επιτυχίες και σε όλους εσάς υγεία και ευτυχία».

Στο επανιδείν Χάρης Νικολάου