Λίγο έλειψε ο Ολυμπιακός να ισοφαρίσει ένα από τα πλέον ιστορικά αρνητικά ρεκόρ της ιστορίας του.

Το τέταρτο γκολ του ΠΑΟΚ, με την εξαιρετική ενέργεια του Κωνσταντέλια και τον Οζντόεφ που έστειλε την μπάλα στην εστία του Πασχαλάκη, «άγγιξε» το 4-0 των Θεσσαλονικέων που είχαν πετύχει ξανά στο φαληρικό γήπεδο τη σεζόν 1975-76.

Τον Ιανουάριο του 1976, συγκεκριμένα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ στην «ερυθρόλευκη» έδρα, με τους Φορτούνη και Μασούρα να περιορίζουν τη ζημιά για τους Πειραιώτες.

Ο χθεσινός αγώνας, πάντως, είναι ένα από τα χειρότερα αποτελέσματα για τον Ολυμπιακό από την εποχή που καθιερώθηκε η πρώτη κατηγορία, με την ομάδα να δέχεται περισσότερα από 4 γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος στα 1.035 ματς που έχει δώσει όλα αυτά χρόνια.

Ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί τέσσερα γκολ αρκετές φορές ως γηπεδούχος στην Ευρώπη, με τελευταία το 0-4 από τη Μακάμπι Χάιφα που κόστισε την παρουσία του Πέδρο Μαρτίνς στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Στο Κύπελλο, η τελευταία φορά που υπήρξε αντίστοιχη εξέλιξη, δεχόμενος 4 γκολ, κατάφερε να επικρατήσει με 5-4 του Ηρακλή (στις 11/4/2001).