Μετά την εντός έδρας νίκη επί της Ζάλγκιρις, ο Παναθηναϊκός μπήκε ξανά στο γήπεδο, προκειμένου να ετοιμαστεί για το ματς της 9ης αγωνιστικής της EuroLeague απέναντι στην επικίνδυνη Βίρτους Μπολόνια (17/11, 21:15).

Πριν από αυτό το παιχνίδι ο Εργκίν Αταμάν εξήγησε αναλυτικά γιατί οι πράσινοι έπαιξαν άμυνα και δεν έκαναν φάουλ στη φάση που ο Μπρέιντι Μάνεκ ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων για το 71-71 στα 13″ πριν το φινάλε του αγώνα με τους Λιθουανούς.

“Φυσικά η νίκη επί της Ζάλγκιρις είναι καλή για την ψυχολογία μας. Έχουμε χάσει δύο εντός έδρας παιχνίδια στην παράταση . Το παιχνίδι με την Ζάλγκιρις ήταν δύσκολο, αλλά παίξαμε λίγο καλύτερα. Ναι, κάναμε ένα λάθος στο τρίποντο, όταν ήμασταν μπροστά με 3 πόντους, αλλά μετά εκμεταλλυτήκαμε καλά τις τελευταίες κατοχές. Έτσι είναι η EuroLeague.

Όπως βλέπετε όλοι κάνουν το καλύτερο δυνατό σε κάθε παιχνίδι, οπότε είναι σημαντικό να βρούμε τον τρόπο να κερδίζουμε. Σε κάποια παιχνίδια θα παίζουμε εξαιρετικά, όπως έγινε στο Βερολίνο, σε κάποια παιχνίδια πιθανόν να έχουμε κάποια προβλήματα στην επίθεση. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι ο χαρακτήρας και η προσπάθεια που δείξαμε χθες (15/11) το βράδυ για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Και ήμασταν επιτυχημένοι.

Η απόφασή μου δεν ήταν να κάνουμε φάουλ, γιατί είχαμε κακή εμπειρία από το παιχνίδι με την Μακάμπι, που δώσαμε το επιθετικό ριμπάουντ και χάσαμε το ματς στην παράταση. Η εντολή ήταν να αλλάξουμε τα μαρκαρίσματα στο ένας εναντίον ενός και να προστατέψουμε το τρίποντο, όμως ο Λεσόρ και ο Γκραντ έκαναν ένα λάθος στο pick n pop. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Τελικά (ο Μάνεκ) βρήκε το τρίποντο. Έτσι είναι το μπάσκετ.

Κάποιες φορές θα κάνεις φάουλ. Μπορεί να βάλουν την πρώτη βολή, να χάσουν τη δεύτερη και να πάρουν το επιθετικό ριμπάουντ. Σε ένα ματς, στο οποίο το σκορ δεν είναι τόσο υψηλό, προτιμώ να παίξω άμυνα. Νομίζω πως ο Μάνεκ έβαλε δύο τρίποντα, ο Σμιτς ήταν έξω, οπότε αποφασίσαμε να παίξουμε άμυνα. Αν συμβεί κάτι αντίστοιχο σε επόμενο παιχνίδι και το σκορ είναι στους 65-70 πόντους, θα αποφασίσω ξανά να παίξουμε άμυνα.

Η Βίρτους παίζει καλό μπάσκετ. Ο Σενγκέλια είναι πολύ αποτελεσματικός κοντά στο καλάθι. Ο Μπελινέλι παίζει εξαιρετικά. Ο Χάκετ έκανε καλό ματς κόντρα στην Αρμάνι. Το ίδιο και ο Λούντμπεργκ, που ήταν έκληξη στο προηγούμενο παιχνίδι. Έχουν βρει τον τρόπο να πάρουν έξι νίκες. Είχαν και κάποια κακά παιχνίδια . Έχασαν από τη Ζάλγκιρις και από τη Ρεάλ με μεγάλη διαφορά.

Θα παίξει ρόλο το ποια ομάδα θα είναι πιο συγκεντρωμένη και πιο επιθετική. Κάποιες φορές παίζουμε εξαιρετικά στην επίθεση. Χθες όμως χάσαμε 9 βολές στο πρώτο μέρος. Έτσι πέφτει και το ηθικό, γιατί κυκλοφορείς την μπάλα, πας για το κάρφωμα, σου κάνουν φάουλ και μετά χάνεις τις βολές. Αυτό έχει αρνητική επίπτωση στην ομάδα. Ελπίζω ότι αύριο (17/11) θα είναι καλύτερο το ποσοστό μας στις βολές, αλλά και στα ανοιχτά σουτ”, είπε αναλυτικά ο Τούρκος τεχνικός.