Η περιπέτεια (sic) του Φιλίπ Πετρούσεβ στους Σακραμέντο Κινγκς θα ολοκληρωθεί γρήγορα και πρόωρα, όπως αναμενόταν. Οι “Βασιλιάδες” θα αποδεσμεύσουν τον 23χρονο σέντερ, όπως αναφέρει ο Έιντριαν Βοϊνασόφκσι. Ο Σέρβος δεν είχε άλλωστε ενεργό ρόλο στο rotation του Μάικ Μπράουν από την στιγμή που κατέληξε εκεί μέσω ανταλλαγής.


Κάπως έτσι φαίνεται να ολοκληρώνεται (εκτός απροόπτου) κι η απόπειρα του νεαρού ψηλού να στεριώσει στο NBA, αφού μοιάζει ειλημμένη η απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη. Όπως όλα δείχνουν, για λογαριασμό του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει εκφράσει με κάθε τρόπο το ενδιαφέρον του εδώ και μερικές ημέρες προς την πλευρά του 23χρονου φόργουορντ/σέντερ.
Τι εκκρεμεί; Να περάσουν 48 ώρες, διάστημα στο οποίο οποιαδήποτε ομάδα του NBA μπορεί να τον πάρει με το ίδιο συμβόλαιο που είχε στους Σακραμέντο Κινγκς. Κάτι που πάντως δεν δείχνει να συγκεντρώνει πιθανότητες, αφού οι μετοχές του Φιλίπ Πετρούσεβ δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά στο NBA.
Σε πρώτη φάση πάντως, η αποδέσμευσή του ανοίγει τον δρόμο της επιστροφής προς την EuroLeague, με τον Ολυμπιακό να τον περιμένει πώς και πώς για να ολοκληρώσει το ρόστερ του.