Επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις σερί απώλειες η Μίλαν σε αγώνα που γράφτηκε ιστορία! Οι «ροσονέρι» κατάφεραν μετά κόπων και βασάνων να επικρατήσουν 1-0 της Φιορεντίνα, με τον Μενιάν να κάνει μυθική επέμβαση με το… κεφάλι στο 90’+6’ για να κρατήσει το τρίποντο.

Ένα ματς που συνδυάστηκε και με το ντεμπούτο του 15χρονου Φραντσέσκο Καμάρντα με τη Μίλαν, ο οποίος έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής σε ηλικία που αγωνίζεται στη Serie A, σε ηλικία 15 ημερών και 26ο ημερών, σπάζοντας το ρεκόρ του Γουίσντομ Άμεϊ.

Αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα η ομάδα του Βιτσέντσο Ιταλιάνο, αφού είχε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες και έπαιζαν σαν τη γάτα με το ποντίκι τη Μίλαν, αλλά «κατάφερε» να μην σκοράρει και να ηττηθεί.
Στα αμιγώς αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος και έβλεπαν τους «βιόλα» να ψάχνονται κυρίως στην κόντρα αλλά να δυσκολεύονται να φτιάξουν καθαρές τελικές. Βέβαια, και οι «ροσονέρι» δεν είχαν σπουδαίες φάσεις, αλλά κατάφεραν στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου να κερδίσουν πέναλτι σε ανατροπή του Ερναντέζ από τον Παρίζι, με τον Γάλλο αριστερό μπακ να εκτελεί από τα έντεκα βήματα για το 1-0.

Το δεύτερο μέρος είχε τελείως διαφορετική εικόνα, αφού η Φιορεντίνα ανέβηκε, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και έφτιαχνε τη μία τελική μετά την άλλη, έχοντας μεταξύ άλλων χαμένο τετ-α-τετ με τον Μπελτράν, ενώ φώναξε δις για πέναλτι, με τον Ντι Μπέλο να μη συγκινείται αν και στη μία από τις δύο στιγμές, φάνηκε να υπάρχει καθαρή παράβαση πάνω στον Παρίζι!

Τα λεπτά περνούσαν, όλη η Μίλαν έπαιζε στην περιοχή και κάθε τελική των φιλοξενούμενων σταματούσε πάνω στα σώματα και στον Μενιάν. Με αποκορύφωμα την αδιανόητη επέμβαση με το… κεφάλι από τον Μενιάν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων στην εξ επαφής προβολή του Μαντράγκορα, με το 1-0 να μένει ως το τελευταίο σφύριγμα.

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι επέστρεψε στις νίκες, αλλά δεδομένα το highlight της βραδιάς ήταν το ιστορικό ντεμπούτο του Καμάρντα που μπήκε στο ματς στο 83’ και κοίταζε… εμβρόντητος 70 χιλ. οπαδούς να τον αποθεώνουν, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του!

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

  • Σαλερνιτάνα – Λάτσιο 2-1 (55′ Κάστανος, 66′ Καντρέβα / 43′ πέν. Ιμόμπιλε)
  • Αταλάντα – Νάπολι 1-2 (53′ Λούκμαν / 44′ Κβατατσχέλια, 79′ Έλμας)
  • Μίλαν – Φιορεντίνα 1-0 (45+1′ πέν. Ερναντέζ)
  • 26/11 13:30 Κάλιαρι – Μόντσα
  • 26/11 16:00 Έμπολι – Σασουόλο
  • 26/11 16:00 Φροζινόνε – Τζένοα
  • 26/11 19:00 Ρόμα – Ουντινέζε
  • 26/11 21:45 Γιουβέντους – Ίντερ
  • 27/11 19:30 Βερόνα – Λέτσε
  • 27/11 21:45 Μπολόνια – Τορίνο