Η Σίτι με το άνετο 3-0 επί της Γιούνγκ Μπόις και την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, έγινε μόλις η τρίτη διαφορετική ομάδα που ως κάτοχος του τροπαίου κάνει το απόλυτο στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της αμέσως επόμενης σεζόν! Παράλληλα, φτιάχνει σερί που θα χρειαστεί… πολλά χρόνια για να σπάσει, ενώ και στο σκοράρισμα έφτασε σε διάκριση!
Οι «πολίτες» χρειάστηκαν απλά δυο τέρματα του Χάαλαντ σε 62 λεπτά συμμετοχής του Νορβηγού κι ένα πολύ ωραίο γκολ του Φόντεν για να ξεπεράσουν με ευκολία το εμπόδιο των Ελβετών στο Etihad το βράδυ της Τρίτης.
Δεν υπήρχε περίπτωση να παρουσιαστεί κάτι τρομερά επικίνδυνο για τους τρεμπλούχους, που έκαναν το 4×4 και με αυτή την επίδοση πέρασαν στους «16» του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Το απόλυτο στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές μιας σεζόν, όταν στην αμέσως προηγούμενη έχουν κατακτήσει το τρόπαιο, είχε καταγραφεί μονάχα από τις Μπάγερν Μονάχου (2) και Ρεάλ Μαδρίτης, με την Σίτι να γίνεται η τρίτη ομάδα που το καταφέρνει!
Παράλληλα, η αρμάδα του Γκουαρδιόλα έφτασε και στα 18 παιχνίδια δίχως ήττα στο τουρνουά, κάτι που αποτελεί φυσικά τεράστιο ρεκόρ για αγγλικό κλαμπ και αυτή η επίδοση φαντάζει τέτοια που θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να «σπάσει».
Η νίκη της Τρίτης ήταν η 100η για το κλαμπ του Μάντσεστερ στην Ευρώπη και ήρθε με το τρομερό ρεκόρ της επίτευξης 250 τερμάτων σε 119 αναμετρήσεις Τσάμπιονς Λιγκ, φτάνοντας ταχύτερα από κάθε άλλη ομάδα που έχει παραστεί στ’ αστέρια, σε αυτό τον αριθμό των γκολ!