Η Ισπανία… έριξε τρία γκολ στην Κύπρο πριν το ημίωρο του αγώνα στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ, καθάρισε το διπλό, έριξε ταχύτητα και η Εθικής μας το εκμεταλλεύτηκε στην επανάληψη παίζοντας καλύτερο ποδόσφαιρο.
Μειώσαμε σε 3-1 με όμορφο γκολ σε δημιουργία από τον Χάμπο Χαραλάμπους και εκτέλεση από τον Πηλέα, αυτό ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με την Εθνική μας να κλείνει τον προκριματικό όμιλο του EURO 2024 χωρίς βαθμό, ντροπιαστικός… απολογισμός.

ΚΥΠΡΟΣ: Μολ, Καρώ (65′ Κούσουλος), Γκόγκιτς, Λαΐφης, Ανδρέου, Ν. Ιωάννου, Κυριάκου (46′ Σπόλιαριτς), Κυπριανού (46′ Χαραλάμπους), Κορέια (46′ Πηλέας), Κάστανος, Πίττας (61′ Κακουλλής)
Στον πάγκο: Παναγή, Δημητρίου, Χαραλάμπους, Κούσουλος, Λοίζου, Κακουλλής, Πηλέας, Σπόλιαριτς, Ν.Παναγιώτου, Α.Παναγιώτου, Γαβριήλ, Μ.Ηλία

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ράγια, Νάβας (65′ Καρβαχάλ), Λε Νορμάντ (46′ Ντ. Γκαρθία), Τόρες, Γκριμάλντο, Ουμπιμέντι, Γκάβι, Μερίνο (46′ Α.Γκαρθία), Γιαμάλ (72′ Φ. Τόρες), Οριαθάμπαλ (40′ Ρικέλμε), Χοσέλου
Στον πάγκο: Ρεμίρο, Σιμόν, Μαρτίνεθ, Μοράτα, Ρουίθ, Ν.Γουίλιαμς, Φ.Τόρες, Α.Γκαρθία, Ντ.Γκαρθία, Ρικέλμε, Σάνθετ, Καρβαχάλ

ΣΚΟΡΕΡ: 75′ Πηλέας/ 5′ Γιαμάλ, 24′ Οριαθάμπαλ, 28′ Χοσέλου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κορέια, Καρώ, Κούσουλος, Σπόλιαριτς/Ρικέλμε
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 9.667

Διαιτητής: Mykola Balakin (Ουκρανία)
Βοηθοί Oleksandr Berkut, Dmytro Zaporozhenko (Ουκρανία)
VAR: Kateryna Monzul (Ουκρανία)
AVAR: Oleksii Derevinskyi (Ουκρανία)
Τέταρτος: Vitaliy Romanov UKR#

 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ:
Έναρξη αγώνα…
5′ ΓΚΟΛ. 0-1. Ανοίγει το σκορ η Ισπανία. Οι φιλοξενούμενοι… έκρυψαν την μπάλα, τελικός αποδέκτης ο Γιαμάλ ο οποίος με διπλής προσποίηση άδειασε Μολ και Λαίφη και με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.


7′
Μεγάλη ευκαιρία για την Ισπανία. Ο Μερίνο από το ύψος της περιοχής ελευθερώθηκε, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Καρώ και έφυγε κόρνερ.
17′ Κίτρινη κάρτα στον Κορέια για φάουλ στον Οριαθάμπαλ.
22′ ΓΚΟΛ. 0-2. Πετυχαίνουν και δεύτερο γκολ οι Ισπανοί. Ο Οριαθάμπαλ πήρε την μπάλα από θέση μέσα αριστερά την περιοχή της Εθνικής μας, γύρισε το σώμα του, έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Μολ και κατέληξε βασανιστικά στα δίχτυα. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ αλλά μετά τον έλεγχο του VAR μέτρησε κανονικά.


26′
Μεγάλη ευκαιρία για τον Ισπανία. Το πλασέ του Ουμπιμέντι σταμάτησε στο δοκάρι.
28′ ΓΚΟΛ. 0-3. Μετά από κόρνερ από δεξιά με τον Οριαθάμπαλ, ο Χοσέλου στο δεύτερο δοκάρι ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 38′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ισπανία. Από κοντά ο Οριαθάμπαλ δεν μπορεί να νικήσει τον Μολ.
41′ Πρώτη τελική για την Κύπρο. Ο Κάστανος δοκίμασε το σουτ από μακριά, ήταν καλή αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Ράγια.
ΤΕΛΟΣ Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ  Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
46′
Τριπλή αλλαγή για την Κύπρο. Μέσα Πηλέας, Σπόλιαριτς και Χαραλάμπους, έξω Κορέια, Κυπριανού και Κυριάκου.
46′ Διπλή αλλαγή για την Ισπανία. Μέσα Άλειξ Γκαρθία και Νταβίντ Γκαρθία, έξω Λε Νορμάντ και Μερίνο.
61′ Αλλαγή για την Κύπρο. Μέσα ο Κακουλλής, έξω ο Πίττας.

65′ Αλλαγή για την Κύπρο. Μέσα ο Κούσουλος έξω ο Καρώ.
65′ Αλλαγή για την Ισπανία. Μέσα ο Καρβαχάλ, έξω ο Νάβας.
68′ Χωρίς φάση μπροστά από τις δύο εστίες στο β’ ημίχρονο.
69′ Σέντρα-σουτ του Πηλέα από αριστερά, η μπάλα κατευθείαν στα χέρια του Ράγια.
72′ Αλλαγή για την Ισπανία. Μέσα ο Φεράν Τόρες, έξω ο Γιαμάλ.
75′ ΓΚΟΛ. 1-3. Μειώνει η Εθνική μας. Ο Χάμπος Χαραλάμπους έβγαλε… μαγική ασίστ στον Πηλέα ο οποίος με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Από το VAR ο διαιτητής κλήθηκε να δει ξανά την φάση… για φάουλ του Κάστανου στο ξεκίνημα της φάσης, το είδε αλλά το μέτρησε κανονικά.

 ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

 

 

 

————————————————————————————–