Δύο από τα ζητήματα που θα απασχολούν προσεχώς τον Ολυμπιακό είναι, αφενός μεν η πιθανότητα ενίσχυσης του ρόστερ τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο αφετέρου δε η ανανέωση των συμβολαίων κάποιων παικτών τα οποία λήγουν τον Ιούνιο.
Σε ό,τι αφορά το πρώτο, οι ερυθρόλευκοι εξετάζουν το ενδεχόμενο ενίσχυσής τους τον Ιανουάριο και δη στη ραχοκοκαλιά τους, στις θέσεις του κεντρικού αμυντικού, του ανασταλτικού μέσου και του σέντερ φορ. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και ο Αντόνιο Κορδόν γνωρίζουν καλά τις ανάγκες της πειραϊκής ομάδας και έχουν κάνει την κατάλληλη προεργασία ενόψει Ιανουαρίου.
Άλλωστε, ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, οι συνεργάτες του και το τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου ασχολούνται όλο τον χρόνο με την παρακολούθηση παικτών σε όλες τις θέσεις και όχι μόνο δύο ή τρεις μήνες πριν από την έναρξη των μεταγραφών .Ο Κορδόν, λοιπόν, όπως και ο Μαρτίνεθ, που είναι ο καθ΄ ύλην αρμόδιος, γνωρίζουν τις ανάγκες του ρόστερ, όπως και τις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου ο Ολυμπιακός να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και κυρίως γνωρίζουν, τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν οι παίκτες που θα χρειαστεί να ενσωματωθούν στο έμψυχο δυναμικό.
Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι το βάρος αυτή τη στιγμή έχει πέσει στον άξονα και αρχικά στην απόκτηση ενός στόπερ με ηγετικά χαρακτηριστικά που θα εμπνέει σιγουριά και θα πλαισιώσει τους Ρέτσο, Φρέιρε, Πορόζο και Ντόη. Οι ερυθρόλευκοι έχουν πολλά παιχνίδια μπροστά τους ακόμη στο πρωτάθλημα, στο Κύπελλο και, λογικά, στην Ευρώπη και ο Ισπανός τεχνικός χρειάζεται μία καλή πεντάδα ποδοσφαιριστών για τις δύο θέσεις στο κέντρο της άμυνας.

Ο Φελίπε Αουγκούστο είναι στα υπόψη του Ολυμπιακού
Στα υπόψη της πειραϊκής ομάδας, μεταξύ άλλων, φέρεται να έχει τεθεί ο Φελίπε Αουγκούστο ντε Αλμέιδα Μοντέιρο ο οποίος αγωνίζεται στη Νότιγχαμ Φόρεστ και το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι.
Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός έχει μόλις μία συμμετοχή σε ματς του Κυπέλλου μέσα στην περίοδο, δεν χρησιμοποιείται στο πρωτάθλημα και αυτό διότι η Νότιγχαμ διαθέτει συνολικά επτά στόπερ μαζί με τον Φελίπε, τους Νιακατέ, Γουόραλ, Μπολί, Μουρίγιο, ΜακΚένα, Ομομπαμιντέλε). Πέρυσι ο Φελίπε ήταν ο βασικός στόπερ της ομάδας, αλλά τώρα έχει χάσει τη θέση του και ίσως να του έκανε καλό η αλλαγή περιβάλλοντος.
Ο Βραζιλιάνος αμυντικός, που είναι 34 στα 35, έχει όλα τα χαρακτηριστικά του παίκτη – ηγέτη, τα οποία απέδειξε, τόσο κατά την τριετή θητεία του στην Πόρτο όσο και στα 3,5 χρόνια που ήταν στην Ατλέτικο Μαδρίτης.
Μάλιστα, η ισπανική ομάδα τον απέκτησε από τους Πορτογάλους με το ποσό των 20.000.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2019. Νωρίτερα, στην πατρίδα του είχε αγωνιστεί στην Κορίνθιανς, στην Μπραγκαντίνο και στην Κοϊμπρα. Το ανασταλτικό στην περίπτωση του υψηλόσωμου στόπερ (1.90μ.) είναι πως δεν διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο.

Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί στενά τον Χούλιαν Καράνσα
Όπως δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο και άλλος ένας παίκτης που βρίσκεται στο ραντάρ του Ολυμπιακού και είχε απασχολήσει το περασμένο καλοκαίρι για τη θέση του σέντερ φορ, ο Χούλιαν Καράνσα. Ο Αργεντινός στράικερ αγωνίζεται στην Φιλαδέλφεια Ουνιόν και παρακολουθείται στενά από τους ερυθρόλευκους εδώ και πολλούς μήνες.
Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Ολυμπιακός έφτασε να προσφέρει 7.000.000 ευρώ στην ομάδα του MLS για να τον αποκτήσει, αλλά η τελευταία ανέβαζε διαρκώς τις απαιτήσεις της φτάνοντας κάποια στιγμή τα 10.000.000, προφανώς γιατί δεν ήθελε να τον παραχωρήσει.
Πλέον, το συμβόλαιο του Καράνσα λήγει σε έναν χρόνο (τον Δεκέμβριο του 2024) και οι άνθρωποι της Φιλαδέλφεια Ουνιόν είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο στις συζητήσεις τους με τον Ολυμπιακό για νέες επαφές τον χειμώνα.
Ο 23χρονος Αργεντινός έχει κάνει πολύ καλή σεζόν, καθώς σε 36 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις έχει πετύχει 16 γκολ και έχει μοιράσει 12 ασίστ. Είναι δυνατός, οξυδερκής, καλός στις προσπάθειες στο έδαφος και στον αέρα, κινητικός καθώς παίζει μέσα στην περιοχή αλλά βγαίνει και έξω από αυτή, με ευχέρεια στο σκοράρισμα, σε καλή ηλικία και με καλή τεχνική κατάρτιση.
Ο Καράνσα δεν διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο, όπως και ο Φελίπε, αλλά αυτό το πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί, εάν και εφόσον πάρουν τα κοινοτικά διαβατήρια τους δύο νυν παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Αργεντινός Έσε και ο Βραζιλιάνος Ρόντινεϊ έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους από τον περασμένο Αύγουστο για να λάβουν πολωνικό και πορτογαλικό διαβατήριο αντίστοιχα και εκτιμούν ότι θα τα έχουν στα χέρια τους τον Δεκέμβριο ή στις αρχές Ιανουαρίου.
Βέβαια, ο Κορδόν, ο Μαρτίνεθ και η διοίκηση του Ολυμπιακού έχουν και άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών στα υπόψη ενόψει της προσεχούς μεταγραφικής περιόδου και όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά από ένα μήνα, καθώς υπάρχουν ακόμη αρκετά παιχνίδια που καλούνται να δώσουν και να κερδίσουν οι ερυθρόλευκοι μέχρι τα Χριστούγεννα.