Ο φάκελος του θανατηφόρου τροχαίου του 2012 βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία και μελετάται από λειτουργό, δήλωσε την Τρίτη ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Γιώργος Σαββίδης, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν μπορεί εκ των προτέρων να γνωρίζει πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να μελετηθεί ο φάκελος και να ετοιμαστεί το σχετικό σημείωμα.
Σε δηλώσεις του στη Βουλή όπου παρευρέθηκε στη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών για τη συζήτηση του προϋπολογισμού της Νομικής Υπηρεσίας για το 2024 και ερωτηθείς πότε αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις της ΝΥ σε σχέση με το θανατηφόρο του 2012 ή κατά πόσον θα δοθούν στη δημοσιότητα οι εισηγήσεις της αρμόδιας επιτροπής, ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι ο φάκελος της υπόθεσης που αφορά το εν λόγω τροχαίο βρίσκεται εδώ και περίπου δύο εβδομάδες στη Νομική Υπηρεσία, όπου τυγχάνει μελέτης από λειτουργό.
Εξήγησε ότι με τη συμπλήρωση της μελέτης θα ετοιμαστεί ένα σημείωμα, όπως άλλωστε γίνεται σε όλες τις υποθέσεις, το οποίο θα περιέχει εισηγήσεις, και το οποίο θα ακολουθήσει τη διαδικασία που ακολουθείται στη Νομική Υπηρεσία, περνώντας από όλα τα στάδια της ιεραρχίας για να καταλήξει στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και στον ίδιο.
«Δεν μπορώ να ξέρω αυτή τη στιγμή πόσο καιρό θα χρειαστεί η συνάδελφος που χειρίζεται το θέμα σε πρώτο στάδιο», είπε, υποδεικνύοντας ότι πρόκειται για μια από τις σοβαρές υποθέσεις που μελετά η Νομική Υπηρεσία, όπως σοβαρές είναι όλες οι ποινικές υποθέσεις.
«Μόλις τελειώσει η αξιολόγηση της μαρτυρίας και ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα. Σίγουρα δεν μπορούμε να ενημερώνουμε για το τι εισηγείται η Αστυνομία ή τι περιλαμβάνεται στις εκθέσεις, ή στα πορίσματα, ή στις μαρτυρίες τις οποίες μας στέλνει η Αστυνομία. Φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε τους λόγους. Δεν μπορούμε να δίνουμε στη δημοσιότητα το τι ο κάθε μάρτυρας λέει στην κάθε υπόθεση και τι είδους μαρτυρία υπάρχει σε κάθε υπόθεση», τόνισε.