Η Μάντσεστερ Σίτι αναρριχήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κορυφή της Ευρώπης όμως είναι αχόρταγη όσον αφορά στη συλλογή τίτλων και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Τρανή απόδειξη η φετινή παρουσία της στους ομίλους του Champions League, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να πετυχαίνει από τρία γκολ σε καθένα από τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της και να πανηγυρίζει το βράδυ της Τετάρτης (07/11) την πρόκρισή της στις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού.
Θύμα της ήταν η Γιουνγκ Μπόις, με τους πολίτες να προσφέρουν θέαμα στο κοινό του Έτιχαντ επικρατώντας 3-0 με σβηστές τις μηχανές, έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Έρλινγκ Χάλαντ που πρόλαβε να σκοράρει δις στα 60 λεπτά που αγωνίστηκε για να γίνει ο 19ος σκόρερ στην ιστορία του Champions League αν και είναι μόλις 23 ετών.
Το ματς
Η Μάντσεστερ Σίτι έψαχνε την 4η νίκη της στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του 7ου ομίλου για να κλείσει από πολύ νωρίς θέση στην νοκ-άουτ φάση του Champions League και την κλείδωσε με συνοπτικές διαδικασίες από το πρώτο… 45λεπτο. Η Γιουνγκ Μπόις έπαιξε μόνο άμυνα σε αυτό το διάστημα (ούτε μία τελική) όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να περιορίσει την πρωταθλήτρια Αγγλίας και Ευρώπης, που είχε 70% κατοχή μπάλας και 9 τελικές, εκ των οποίων οι 6 βρήκαν στόχο και οι 2 κατέληξαν στα δίχτυα.
Το 1-0 έγινε στο 23ο λεπτό μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Νούνες από τον Λοπέρ (μετά από υπέροχη ντρίμπλα του μέσα στην περιοχή των Ελβετών) και μετέτρεψε σε γκολ ο Χάλαντ ενώ στο 45+1′ ο Φόντεν έκανε δύο τα γκολ της Σίτι, με φοβερή σόλο ενέργεια και άψογο πλασέ από πλάγια θέση (12 γκολ και 7 ασίστ για τον Άγγλο εξτρέμ στα 21 τελευταία του παιχνίδια ως βασικός με τους πολίτες).
Τα βάσανα για τους φιλοξενούμενους δεν σταμάτησαν όμως εκεί, με τον Χάλαντ να γράφει το 3-0 με άπιαστο αριστερό σουτ εκτός περιοχής στο 52ο λεπτό, φτάνοντας τα 39 γκολ στο Champions League και τα 67 σε 70 αγώνες του με την Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις.
Δύο λεπτά αργότερα η Γιουνγκ Μπόις έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λοπέρ, με την Σίτι να έχει τη νίκη και την πρόκριση στο τσεπάκι της και ο Γκουαρδιόλα να βρίσκει την ευκαιρία να αντικαταστήσει τον Χάλαντ για να τον ξεκουράσει, δίνοντας απόλυτα διαδικαστικό χαρακτήρα στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ (60′ Φίλιπς), Στόουνς (46′ Άκε), Ρούμπεν Ντίας, Γκβάρντιολ, Λιούις, Κόβατσιτς (80′ Ντοκού), Φόντεν, Νούνες, Γκρίλις, Χάλαντ (61′ Μπομπ)

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ: Ρασιόπι, Γιάνκο (65′ Μπλουμ), Αμέντα, Καμαρά, Μπενίτο, Γκαρσία (77′ Πέρσον), Ελία (78′ Γκανβουλά), Νιάσε, Λοπέρ, Ούγκρινιτς, Ίτεν (65′ Τσάιγουα)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: