Σχεδόν ένα χρόνο πριν, ο Λιονέλ Μέσι, πήρε από το χέρι την εθνική Αργεντινής και την οδήγησε στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο, όντας ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της διοργάνωσης με επτά τέρματα και τρεις ασίστ.
Ο 36χρονος με την κατάκτηση του Μουντιάλ ολοκλήρωσε το… ποδόσφαιρο, αφού έχει πάρει τα πάντα, ενώ έχει κερδίσει τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία του αθλήματος (44).
Η επιθυμία του Μέσι να συνεχίσει να πετυχαίνει με τη φανέλα της «αλμπισελέστε» είναι τεράστια και για αυτό θα αγωνιστεί το προσεχές καλοκαίρι στο Κόπα Αμέρικα, με την παρέα του Pulga να είναι η κάτοχος του τίτλου.
Ωστόσο, το μεγάλο ερωτηματικό που υπάρχει είναι αν ο Αργεντινός στα 39 του χρόνια αγωνιστεί και στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, με τον συμπαίκτη του, Νικόλας Ταλιαφίκο, να δίνει τη λύση στο ερώτημα:
«Το κλειδί για να αγωνιστεί ο Μέσι στο Μουντιάλ του 2026 είναι να κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα το προσεχές καλοκαίρι. Αν δεν είχαμε πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, θα είχε σταματήσει. Αλλά το κατέκτησε και θέλει να απολαύσει αυτούς τους μήνες. Έτσι, αν πάμε στις Ηνωμένες Πολιτείες και κερδίσουμε το Κόπα Αμέρικα, θα θέλει να συνεχίσει», ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο αμυντικός της Λιόν στο Via La Nacion.